Institutul Național de Hematologie Transfuzională București a dotat centrul din Timișoara cu trei fotolii de donare acționate electric, 3 sudeuse, 4 hemomixere, un agitator de trombocite, două frigidere-bănci de sânge, două congelatoare de – 40°C și r- 80°C și un shock freezer pentru congelarea rapidă a plasmei.
„Cu toate că anul 2020, a fost unul greu încercat de situația pandemică la nivel global, pentru Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, finalul anului 2020 a adus realizarea unor proiecte foarte importante și anume: dotarea unității cu echipamente, atât de necesare pentru buna funcționare a activității. Pe această cale, dorim să mulțumim Institutului Național de Hematologie Transfuzională București pentru cele 3 fotolii de donare acționate electric, 3 sudeuse, 4 hemomixere, un agitator de trombocite, 2 Frigidere-bănci de sânge, 2 congelatoare de – 40°C si respectiv – 80°C și un shock freezer pentru congelarea rapidă a plasmei”, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Timișoara, pe pagina de Facebook.
Pentru a dona sânge trebuie să veniți la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, de pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1, de luni până vineri, între orele 8-13. Vă puteți programa folosind aplicația Donorium: https://despre.donorium.ro/
La Centrul de Transfuzie Timișoara, donarea de sânge se face în condiții de siguranță. Tuturor celor care se prezintă la sediul unității li se ia temperatura, li se pun la dispoziție recipiente cu dezinfectant pentru mâini, iar la centru se dezinfectează suprafețele.
Oricine poate dona sânge, dacă îndeplinește următoarele condiții:
– vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani
– greutate peste 50 de kg
– puls regulat, 60-100 bătăi pe minut
– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
– să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale
– pentru femei: să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării
– să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
– donatorii să nu aibă sau să nu fi avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.
Citiți principiile noastre de moderare aici!