Pacientul, în vârsta de 27 de ani, a suferit două accidente în mai puțin de șase luni. După al doilea accident, tânărul nu mai putea să respire foarte bine și prezenta simptome care îi puteau pune viața în pericol. După o scanare CT, s-a constatat că diafragma de pe peretele toracic stâng s-a rupt de la marginea peretelui până către centru. Astfel, mai multe organe abdominale au migrat în torace, și anume splina, stomacul, colonul și mezocolonul.
În urma investigațiilor s-a descoperit că plămânul stâng al pacientului devenise nefuncțional.
Medicii Secției de Chirurgie Toracică au decis să intervină laparoscopic, minim invaziv. Intervenția a durat mai multe ore, la finalul cărora chirurgii au reușit să îi salveze viața tânărului.
„Este vorba despre o operație complexă. De ce? Pentru că, fiind un pacient tânăr, indicația a fost laparoscopia. Recuperarea este mai rapidă, iar felul în care vedem în interior este mult mai bun, disecția fiind mult mai precisă. De-a lungul timpului, organele nu au stat în loc și au culisat în torace, formând aderențe. Aceasta este o provocare pentru chirurg, care trebuie să reușească să nu lezeze organele și să le repună intacte în cavitatea abdominală”, explică dr. Tudor Mateescu ,medic specialist chirurgie toracică la Spitalul de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș Timișoara.
Pentru a se asigura că nu există riscul ca organele să migreze din nou, după ce au „cusut” diafragmul de peretele toracic, chirurgii au atașat și o plasă de susținere și întărire pentru acesta.
Trimite articolul
XUrâtă treabă. Bine că au reușit doctorii sa îl “repare”
Cat i-au cerut?
Mâini Binecuvântate!
Bravo!
Bunul Dumnezeu să vă Ajute!
Felicitări medicilor!
E bine că se pot face astfel de operații complexe și la noi.