Oricum ai socoti, numărul de cazuri confirmate de la începutul pandemiei poate să crească sau să rămână același, nicidecum să scadă. Chiar dacă sunt persoane vindecate, acestea rămân în statistică ca infectate într-o anumită perioadă.
Grupul de Comunicare Strategică transmite luni o situație în care cazurile au scăzut în Timiș, de la o zi la alta, deși până acum erau pe un „trend” ascendent. Același lucru l-au făcut și cu aproximativ două săptămâni în urmă, dar lucrurile au fost „reglate” pe parcurs…
Până luni, 4 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu COVID–19, conform GCS.
Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, în Timiș au fost înregistrate până luni, 4 mai, 458 de cazuri, deși duminică, 3 mai, în Timiș erau, oficial, 479 de cazuri, iar sâmbătă, cu o zi înainte numărul acestora era de 466.
Și pentru că Timișul are 21 de cazuri de COVID-19 în minus de duminică până luni, „cade” și în „topul” județelor ca număr de persoane infectate. Cele mai multe cazuri are Suceava – 2.964. Urmează Bucureștiul, cu 1.369 de cazuri, Arad cu 614, Hunedoara cu 534, Neamț cu 521, Mureș cu 510, Botoșani cu 517, Brașov cu 492, Bihor cu 471, Timiș cu 458, Cluj cu 428, Galați cu 422. Cele mai puține cazuri au fost înregistrate în Harghita – 21. Buzăul, care zile bune se afla pe ultimul loc în „topul îmbolnăvirilor”, duminică având 21 de cazuri, are 20 de cazuri în plus de la o zi la alta și ajunge la 41, luni, 4 mai.
Până luni, 803 persoane diagnosticate cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.
De duminică până luni, conform Grupului de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 349 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar la Terapie Intensivă se află 243 de pacienți.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 199.068 de teste.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate.
UPDATE. DSP Timiș: „Se poartă o corespondență cu INSP pentru clarificarea situației. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs”
Reprezentanți Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmit că poartă o corespondență cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) pentru clarificarea situației.
„Se poartă o corespondență cu INSP pentru clarificarea situației. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor din toate județele pentru a fi identificate eventuale situații legate de atribuirea cazurilor de la un județ la altul, de domiciliul sau spitalul unde este internat pacientul”, transmit reprezentanții DSP Timiș.
Trimite articolul
X“sau spitalul unde este internat pacientul” Ma scuzati, dar un bolnav care locuieste de ex. in AR dar este adus in TM la spital se contorizeaza in TM?! Uite asa ajungem in top iar HR e ultimul, judet “sigur”. Ai bolnavi dar n-ai spital, bolnavii merg la BV sau CV si intra aia in rahat in statistici.
-
Nu conteaza la ce spital ai fost diagnosticat sau unde te tratezi. Daca esti pozitiv te contorizeaza la judetul din C.I.
Aia din Harghita au putine cazuri pentru ca stau in case si nu aglomereaza magazinele de bricolaj si parculetele precum la noi.
Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!
Plin de competenti in tara asta. Competenti tot asa ca si raportarile: in fals!
In prostocratie este firesc sa nu sti sa numeri corect.