Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat o serie de măsuri în data de 8 noiembrie, care au fost prelungite sâmbătă, 14 noiembrie, în urma unei ședințe convocate de prefectul Liliana Oneț. Există o singură excepție. În localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori, intervalul orar pentru desfășurarea activității operatorilor economici – restaurante, cafenele – este 6.00-23.00.
În localitățile în care rata de infectare este de peste 3/1.000 de locuitori, acești operatori economici au activitatea suspendată.
Redăm mai jos întregul comunicat:
„Având în vedere prelungirea stării de alertă prin H.G.967/2020 precum și situația ratei de incidență cumulată a cazurilor de infectarea cu virusul SARS-CoV – la nivelul județului Timiș, prefectul Liliana Oneț a convocat astăzi o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
S-a votat o Hotărâre în baza căreia prevederile Hotărârii CJSU nr. 71 din 8 noiembrie 2020, rămân în vigoare până la încetarea stării de alertă, cu o excepție, în sensul că intervalul orar pentru desfășurarea activității operatorilor economici care prestează activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor este 6,00 – 23,00. Trebuie menționat că în localitățile în care rata de infectare este peste 3/1000 de locuitori acești operatori economici au activitatea suspendată.
La următorul punct de pe ordinea de zi s-a făcut o prezentare a situației epidemiologice la nivelul județului Timiș. A reieșit faptul că, județul Timiș testează foarte mult, dovadă fiind faptul că, în cursul zilei de ieri, s-au făcut 7,15% din testele naționale.
De asemenea a fost prezentat faptul că a devenit operațională aplicația Corona-Forms, realizată de Ministerul Sănătății și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Aceasta permite o monitorizare a cazurilor COVID-19, pe baza informațiilor introduse în aplicație pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2. În baza acestei aplicații, în momentul în care rezultatul testului vine de la un laborator el ajunge în același timp atât la pacient, în mesaj sau în format electronic pe mail, cât și la DSP, la medicul de familie și la Casele de asigurări de sănătate.
La solicitarea Ministerului Sănătății, pe platforma Corona-Forms, vor fi prezentate într-o interfață grafică internă de tip hartă adresele declarate în timpul anchetei epidemiologice de către persoanele care au rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2.
Totodată s-a discutat despre stadiul punerii în funcțiune a unității mobile de terapie intensivă cu 12 paturi care a fost amplasată la Spitalul Municipal din Timișoara. Acesta va deveni operațională în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul de presă emis de Prefectura Timiș
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XCu alte cuvinte, ți se urmărește locația telefonului dacă ai fost declarat pozitiv cu Covid, sau am înțeles eu greșit? Apoi poți să vezi care sunt telefoanele din proximitatea telefonului celui infectat, urmează teste, alte persoane infectate, alți suspecți… Ce treabă are STS-ul cu anchetele epidemiologice?
Sigur este că restricțiile nu se mai ridică de acum încolo și starea de teroare pentru că era clar că vă veți folosi de lipsa de claritate din lege ca să prelungiți la nesfârșit starea de alertă care a devenit de fapt stare de urgență mascată (aluzie la mască).
Recomand scoaterea bateriei din telefon și plasarea acestuia într-o cutiuță metalică pe perioada carantinei pentru a vă putea odihni în vederea recuperării fără stres.
-
“..recomand scoaterea bateriei din telefon..” Gogule dar ce telefon ai tu de mai poti scoate bateria din el ? Ca la astea noi e mai complicat
-
Gogule este o adresare mult prea politicoasa pentru un retardat sts-ist.
-