CNAS anunță că a transmis o circulară către toate casele județene de asigurări de sănătate din România pentru a permite acordarea serviciilor medicale pentru refugiații din Ucraina. În aceasta acțiune sunt implicați toți furnizorii care au contract cu CNAS, inclusiv programele naționale de sănătate curative și cele care oferă medicamente, dispozitive sau produse sanitare.
Cei ce au contract cu CNAS nu trebuie decât să păstreze o copie a documentului de trecere a frontierei a persoanelor care vin din Ucraina și au nevoie de aceste servicii medicale.
„Asistența medicală se acordă de către furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român. Furnizorii vor păstra o copie a documentului și vor întocmi evidențe distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane”, au transmis reprezentanții CNAS printr-un comunicat de presă.
Mai multe asociații și unități sanitare din România și-au arătat disponibilitatea pentru a îngriji răniții sau bolnavi care sosesc din Ucraina. La Spitalul Militar Timișoara, numai pe secția de Chirurgie sunt 35 de paturi.
Pe aceeași temă:
FOTO. Spitalul Militar din Timișoara, pregătit să primească răniți în războiul din Ucraina
Trimite articolul
XTrebuie sa dea si ei spaga?
VOR VENI MULTI “UCRAINEINI” CARE VOR RAMANE AICEA, TOATE PT A DILUA VOTUL NATIONAL AL ROMANILOR, ACESTIA URMAND SA VOTEZE LA COMANDA CU SISTEMUL. SA VA INTRE BINE IN CAP. EUROPA SI GLOBALISTII CAUTA SA OMOGENIZEZE LA CULOARE EUROPA.
Ucraineni sa se intoarca in tara lor dupa roazboi ptr noi nu sa facut atatea facilitati ca ptr astea. Cui vrea sa dea bine..pe noi statu near fi lasat sa murim nimeni nu near primi…doar daca sunt intetese