Medicii Spitalului CFR spun că pacienții au nevoie de sprijin emoțional în momentele de vulnerabilitate și stres cauzate de primirea unui diagnostic de afecțiune severă, de o intervenție chirurgicală sau de incertitudinea legată de evoluția unei boli.
Psihologul și consilierea psihologică pot îmbunătăți sănătatea mintală, în același timp pot oferi susținere în procesul de recuperare după o operație sau în timpul tratamentului. Prin consiliere pot fi ajutați și pacienții cărora le este frică sau care nu au încredere în tratamentele medicale oferite de medici.
Emilia Ladari este psiholog în cadrul Cabinetului de Psihologie al Spitalului CFR și poate oferi sprijin și ghidare pentru pacienți, astfel încât să își dezvolte mecanisme de adaptare, ca să treacă mai ușor peste dificultățile cu care se confruntă.
„În cadrul Spitalului Clinic CF Timișoara funcționează un Cabinet de Psihologie. Consilierea psihologică este gratuită în baza unei trimiteri și a scrisorii medicale de la medicul specialist din Ambulatoriu (nu de la medicul de familie). Medicii care pot trimite pacienți pentru consiliere psihologică gratuită sunt medicul neurolog, psihiatru, ORL-ist și medicul specializat în diabet zaharat și boli de nutriție, dacă pacientul a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2.
De consiliere gratuită beneficiază și pacienții cărora boala le-a fost accentuată sau a fost cauzată de Covid-19 și obțin bilet de trimitere de la medicul cardiolog sau pneumolog”, transmite spitalul.
Orarul cabinetului este următorul:
- Luni 12-19
- Marți-Miercuri-Joi-Vineri: 9-16
Citiți principiile noastre de moderare aici!