Deși numărul de raportări al acestui sindrom observat la copii nu este unul mare la ora actuală, specialiștii trag un semnal de alarmă prin care pediatrii și restul medicilor să fie atenți la derularea și gestionarea acestei tulburări multisistemice, pentru a se aduna cât mai multe date posibil.
Sindromul inflamator multisistemic observat la unii copii pare să fie un sindrom post-viral, explică Dr. Jeffrey Burns, un specialist pediatru de la Boston Children’s Hospital, din Statele Unite ale Americii, spital care coordonează un grup internațional de medici care cercetează acest sindrom.
Simptomele includ febră persistentă, inflamație, ochi roșii, tulburări de coagulare și circulație, tulburări neurologice, gastrointestinale etc.
Din primele informații, sindromul observat la copii nu pare să fie cauzat direct de coronavirus, însă infectarea cu COVID-19 dereglează răspunsurile sistemului imunitar, iar pe fondul acestor dereglări apar o serie de probleme care îi pot pune copilului viața în pericol. Medicii sunt de părere că acest sindrom reprezintă un răspuns imunitar întârziat la infectarea cu coronavirus.
Potrivit CNN, numai în New York au fost înregistrate 150 de astfel de cazuri. Alte 17 state americane au raportat și ele apariția acestui sindrom inflamator la copii, printre ele numărându-se Washington, New Jersey, California, Ohio, Tennessee, Louisiana și Oregon. În Marea Britanie, conform Reuters, astfel de cazuri au fost raportate încă din luna aprilie, când medicii au început să se confrunte cu un număr ridicat de copii infectați cu COVID-19 care au dezvoltat acest sindrom.
Până acum, se credea că cei mici sunt mai feriți de complicațiile infecției cu noul tip de coronavirus, spre deosebire de părinții și bunicii lor, însă cazurile recente din SUA, Marea Britanie, Spania și Italia demonstrează că problematica trebuie să fie reevaluată.
Trimite articolul
XRetardații mai suntem. Ascultam prostia altor tarii. Vreau sa vad care copil din ro a fost bolnav de Covid
-
cu 28000 de teste pe luna nici nu o sa ii vezi.
-
Pentru retardații de mai sus:
– in Romania au fost depistați cu infecție COVID-19 circa 437 copii cu vârste între 0-9 ani (3% din total cazuri) până în data de 14 mai!
– in ultimele doua luni s-au făcut cca 280.000 (douasuteoptzecimii) teste, cu un maxim de 10.000 teste pe zi!!
Informația se găsește pe toate siteurile de informare. Poate ar trebui sa va scoateți capul din nisip înainte de a posta minciuni/fake-uri!!
-