Au fost depistate 1.271 de persoane infectate cu Covid-19 la nivel național, iar 92 de cazuri provin din Timiș, conform datelor transmise de Prefectură. 51 de cazuri sunt în Timișoara. Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 de ore, cinci au sub 18 ani. Un cadru medical se numără printre cei infectați.
La nivelul județului, au fost efectuate 2.309 de teste, 1038 fiind teste rapide. Miercuri dimineață, 134 persoane confirmate cu Covid-19 erau internate în spitalele din județ, iar 27 de pacienți erau pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Nu au fost raportate decese în ultimele 24 de ore.
Sunt trei focare active în Timiș, aflate sub supraveghere epidemiologică:
- Colegiul Național Bănățean – 4 cazuri
- Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara – 4 cazuri
- Școala Gimnazială Nr.6 Timișoara – 5 cazuri confirmate
Incidența în județ și în localități
Potrivit raportării de luni a autorităților județene, rata de infectare în Timiș este 0,66 la mia de locuitori. În Timișoara, incidența este de 0,9 la mie.
Localitățile cu rata de infectare pe 14 zile peste 3/1000 de locuitori:
- Criciova 3,72
Localitățile cu rata de infectare pe 14 zile peste 2/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori:
- Parța 2,44
- Bogda 2,07
Bilanțul național
Institutul Național de Sănătate Publică a raportat, în ultimele 24 de ore, 35 de decese, dintre care 2 anterioare, ale unor pacienți internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Cluj, Constanța, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Sălaj, Suceava, Vaslui și Municipiul București.
„Dintre cele 35 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 la categoria de vârstă peste 80 ani. 34 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient nu a înregistrat comorbidități.
Dintre cei 35 de pacienți decedați, 32 erau nevaccinați și 3 vaccinați. Cei 3 pacienți vaccinați care au decedat aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.”, spun cei de la Grupul de Comunicare Strategică.
În spitalele din România sunt internați 2.359 de bolnavi de Covid-19, iar 392 sunt la ATI.
„Dintre cei 392 de pacienți internați la ATI, 35 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 55 sunt minori, 48 fiind internați în secții și 7 la ATI”, mai spun cei de la Grupul de Comunicare Strategică.
Trimite articolul
XSa vezi iar VACARM DE LA SALVARI prin oraș…
Care plimba în VACARM DE. SIRENE de colo colo niște moși cu un banal guturai ptr. o testare Covid. Pe banii noștri evident și BONUS în VACARM CONTINUU… Ca sa mai deconteze la suprapreț de urgenta (falsa), niște deplasări. Chiar abuzive devreme ca asa zișii pacienți puteau lua un taxi bine mersi…
Totul din directivele demiurgului Arafat, smecherul palestinian ce a pus stăpânire pe sistemul Romanesc de Urgenta. Cu complicitatea directa a partidelor corupte și pline de agiamii
-
Gataia!
-
La cum postezi, ca un retard…
-
Asa cum au crescut Asig Auto de la 200 la 900 dupa ce firma de asig a fal8mentat asa va fi si cu caldurika in Romanika Va plati fraierul de roman.
escroci
Noi vindecam boala prin moarte. Ne doare in fund de aproapele nostru. Deja țările europene au restricții, noi așteptăm chefurile și artificiile. Dincolo deja școlile sunt anunțate că rămân închise în ianuarie, noi avem focare in școli și nu se rupe. Un stat de criminali condus de criminali.
-
Germofobi peste tot. Mars ma!
-
Esti intr.o eroare continua In afara testelor pcr nu exista restrictii de circulatie si nu exista imbecilitatea biletului de voie sa iesi din propria casa