Autoritățile au publicat miercuri informații despre cum funcționează vaccinul nou autorizat dezvoltat de Johnson&Johnson, ce eficacitate are, ce informații există despre protecție, ce reacții adverse au fost observate în studiile clinice, ce contraindicații are, precum și alte informații utile. Puteți consulta prospectul vaccinului AICI.
Vaccinul Johnson&Johnson folosește aceeași tehnologie ca AstraZeneca, cu vector viral nereplicativ. Până la această dată, conform studiilor, eficacitatea sa ar fi de 67%, mai crescută decât cea a AstraZeneca. Pfizer BioNTech și Moderna au o eficacitate de aproximativ 95%, după doza de rapel, însă ele folosesc o tehnologie diferită, bazată pe ARN mesager.
Avantajul vaccinului Johnson&Johnson este că poate fi stocat pe termen lung, 24 de luni, comparativ cu celelalte trei vaccinuri care nu rezistă decât 6 luni. În plus, la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius, acesta poate fi păstrat chiar și trei luni.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a spus că în aprilie ar urma să ajungă în România primele doze din acest vaccin.
„Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înșel, ar trebui să primim probabil prima tranșă. […] Probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze, reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată. […] Este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani și care nu au contraindicații cunoscute”, a declarat Gheorghiță.
Trimite articolul
XPana la urma o sa nimeriti si un vaccin bun!
Am citit prospectul si pare destul de sincer: iti spune ca nu au date in legatura cu posibilitatea de a face soc anafilactic, ca te poti infecta chiar daca ai facut vaccinul si mai ales ca ei aduna date si ca au primit licenta in conditii de urgenta. Nimic nou fata de ceilalti. Te avertizeaza sa nu iti inoculezi produsul daca ai alergie la ingrediente. Sa inteleg ca ar trebui sa ne facem un test la alergolog in cazul in care ne decidem sa ne vaccinam?
Nu au date despre impactul asupra fertilitatii sau a efectelor adverse pe o perioada indelungata si ca sa fim sinceri nici nu au de unde sa le aiba data fiind graba extraordinara cu care au fost facute aceste produse. Nu este recomandat celor sub 18 ani.
Vanzare buna!
” Împotriva coronavirusul original, vaccinul AstraZeneca a atins o eficiență de 76 la sută în testele clinice, după prima doză. Administrat la 12 săptămâni sau mai multe după prima doză, rapelul ridică eficacitatea la 82 la sută. Un alt studiu a constatat o eficacitate de 84 la sută. Într-o altă investigație, s-a constatat că vaccinul a redus durata răspândirii și a redus sarcina virală, ceea ce ar putea încetini transmiterea virusului. Pe baza acestor date, vaccinul a primit aprobare în multe țări. ”
Sursa: https://www.dw.com/ro/ce-trebuie-s%C4%83-%C8%99tim-despre-vaccinul-anti-coronavirus-produs-de-astrazeneca/a-56553936