Cu 2 milioane de euro a fost renovată în întregime Clinica de Hemato-Oncologie și Oncologie Pediatrică de la Spitalul pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara, pentru a crea condiții de tratament la standarde europene pentru copiii bolnavi de cancer de sânge.
La clinica din Timișoara s-a realizat, în 2001, primul transplant de celule stem la un copil. În unitatea medicală fondată de doctorul Margit Șerban cu donații din partea ONG-uri externe, sunt internați aproximativ 1.000 de copii anual și au loc, în medie, 20-25 de transplanturi. Clinica se întinde pe trei etaje, plus parter, și are o suprafață de aproximativ 1.600 metri pătrați.
„Ținem foarte mult la acest loc, care este prima unitate medicală pentru care am demarat o campanie publică de strângere de fonduri, în 2010. Dar ceea ce contează cel mai mult este că echipa clinicii este foarte bine pregătită pentru tratarea pacientului oncologic copil. Ne-am dorit ca această clinică să devină un Centru de Excelență în tratarea cancerelor de sânge, iar acest lucru se putea face doar prin renovarea și aducerea unității la standardele europene de îngrijire a pacienților. Odată finalizat proiectul, ne gândim deja la următorii pași în evoluția Clinicii, inclusiv la implementarea protocolului OMS «Mâini Curate», pentru prima dată într-o clinică de oncologie de stat din România” , a spus Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.
Proiectul a constat în recompartimentarea și renovarea spațiilor, crearea de grupuri sanitare în fiecare salon, mobilare și creare de condiții moderne în saloane (maxim 2 paturi), spații de joacă, de consult și auxiliare, instalarea unei centrale de tratare a aerului pentru asigurarea ambientului specific spațiilor sanitare. În total, au fost renovate și dotate cu băi proprii 23 de saloane, au fost construite 6 camere sterile, o unitate pretransplant, 4 laboratoare de diagnosticare, un cabinet de tratament dotat cu hotă de preparare citostatice și mai multe spații de consult și auxiliare.
„Am trecut cu toții printr-o perioadă dificilă în ultimele luni, însă acest lucru nu a însemnat că trebuie să uităm de cei care au cea mai mare nevoie de ajutorul nostru – bolnavii de cancer, copii și adulți. Dăruiește Viață și-a continuat proiectele strategice de infrastructură în paralel cu campania de sprijin a spitalelor în pandemie, iar acum ne bucurăm să vorbim despre finalizarea a încă unui proiect nou, de importanță națională care va aduce șanse în plus la viață. Le mulțumim pentru implicare partenerilor noștri principali, sponsorilor și donatorilor privați și vă așteptăm în continuare alături de noi pentru a continua inițiativa #NoiFacemUnSpital”, a spus Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.
Fondurile au fost strânse cu ajutorul a trei parteneri principali (Max Bet, Comunitatea La Primul Bebe și Profi) și al companiilor și persoanelor fizice implicate social.
Trimite articolul
XSi uite asa, Ministerul Sanatatii, Guvernul, au mai rezolvat o problema! Pot redirectiona banii spre alte “chestii” numai spre sanatate – nu! Ce bine ca exista donatii! Sa le fie rusine!