De la începutul lunii aprilie, reprezentanții DSP Timiș au efectuat triajul epidemiologic în cazul a 74.204 persoane, au făcut 508 anchete epidemiologice, au recoltat 2.313 probe biologice și au urmărit starea de sănătate a 1.817 persoane aflate în carantină.
„S-a asigurat triajul epidemiologic în punctele de trecere frontieră (Jimbolia, Cenad, Moravița, Aeroport Timișoara) și în stația CFR Timișoara Nord, pentru un număr de 74.204 persoane. Au fost monitorizate 4.716 persoane izolate la domiciliu, sosite în România din zonele afectate de noul Coronavirus, în perioada în care direcțiilor de sănătate publică le-a revenit această sarcină”, transmit reprezentanții DSP Timiș.
Anchetele epidemiologice, un total de 508, au implicat contactarea tuturor persoanelor depistate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. Au fost stabilite 1.735 de persoane de contact. De asemenea, au fost depistate și monitorizate șase focare de coronavirus. Acestea s-au aflat în supraveghere epidemiologică până la stingerea lor.
„Recoltarea de probe a presupus prelevarea de exudat faringian și nazal în vederea diagnosticului de Covid 19, la adresă, la contacții persoanelor declarate pozitiv din anchetele epidemiologice, de la personalul de îngrijire din centrele rezidențiale și de la persoanele supuse măsurii de carantină-la începutul pandemiei. În perioada 28 februarie – 27 mai, personalul de specialitate din cadrul Laboratorului DSPJ Timiș a recoltat un număr de 2.313 probe”, transmit reprezentanții DSP Timiș.
Cei de la DSP Timiș transmit că împreună cu Serviciul Județean de Ambulanță Timiș au parcurs aproape 6000 de kilometri pentru recoltare de probe și intervenții. Au avut, de asemenea, multe misiuni de transport cu izoleta a pacienților infectați împreună cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.
Inspectorii DSP Timiș au dat amenzi de aproape 300.000 de lei, din 24 februarie până în 31 mai, pentru abateri de la normele igienico-sanitare.
„Cu ocazia controalelor efectuate în perioada 24 februarie – 31 mai, au fost aplicate 40 de amenzi în valoare totală de 296.200 lei pentru abateri de la normele igienico-sanitare în unități de toate categoriile. În cadrul tematicii de control privind produsele biocide, efectuată de către Serviciul de Control în Sănătate Publică, a fost verificată existența avizului Comisiei Naționale de Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și acolo unde situația a impus, au fost aplicate sancțiuni și chiar s-a dispus retragerea de pe piață și interzicerea comercializării acestor produse”, transmit reprezentanții DSP Timiș.
Trimite articolul
X2.313 probe (25 de teste/zi parca ziceau că în ultima vreme fac 450 de teste /zi si au o capacitate de 1000 de teste pe zi) la aprox. 700.000 de loc. ai județului Timiș, înseamnă undeva la 3.300 de teste la milion.
Conform sitului https://www.worldometers.info/coronavirus/ Zimbabwe a făcut 3.430 tests/1M pop. și au identificat 237 de cazuri.
Ori stăm mai rău ca Zimbabwe, Tunisia, Gabon, Ghana și alte țări din lumea a treia, ori ceva nu e în regulă cu raportarea lor.
DSP judetene sunt principalele vinovate ca nu se face TESTAREA si raspund in fata legii pentru blocarea procesului de prevenire al epidemiei. Sa nu se bazeze DIRECTORII ca vor raspunde doar politic- este absurd. VOR RASPUNDE PENAL CU VARF SI INDESAT. Daca ei cred ca ii va acoperi Kovesi de la Berlin se inseala.