Spitalele din Timișoara sunt pline de pacienți cu viroze. La Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, compartimentul cu 12 paturi, care a fost inițial înființat în timpul pandemiei pentru a trata pacienții pediatrici cu COVID, este acum plin cu copii care au gripă sau COVID. Deși pare alarmant, este o situație normală, în perioada sezonului gripal.
„Avem o adresabilitate extrem de ridicată în ceea ce privește copiii cu infecții respiratorii, marea majoritate dintre ele virale. Este sezon de viroze. Noi avem un compartiment de infecțioase, pe care l-am înființat în timpul pandemiei COVID, cu 12 paturi, care, în ultimele zile, cel puțin de la începutul acestui an, a fost permanent plin. Astăzi avem 7 cazuri internate cu viroză respiratorie, confirmate cu gripă și 5 cu COVID. Ele sunt permanent pline, cu mențiunea că se internează doar cazurile de gravitate medie și severă, deci nu formele mai ușoare. Ele se tratează ambulator, la domiciliu”, a declarat managerul Spitalului de Copii din Timișoara, medicul Ovidiu Adam.
Și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara este plin de pacienți cu viroze respiratorii. Medicii de aici au preluat parte din cazurile pediatrice, care nu au mai avut loc la Țurcanu. Sunt 145 de oameni internați cu viroze, dintre care șapte copii.
„În acest moment, în afară de virozele normale de sezon, cu virusul sincitial respirator, mai avem gripele și SARS Cov2. Practic, în acest moment, pe tot spitalul avem 145 de pacienți internați cu infecții respiratorii diverse. Vorbim de cele trei gripe, SARS și de virusul sincitial respirator iar la patologia pediatrică avem șapte copii, din care 3 cu gripă și restul infecții de sezon. (…) Numărul de consulturi la camera de gardă, atât pe secțiile de pneumologie, cât și pe secțiile de boli infecțioase s-a triplat, în ultimele zile. Ne așteptăm la o creștere și în perioada imediat următoare, care o să țină maxim 2-3 săptămâni, după care sperăm ca lucrurile să se liniștească, să revină la normal”, a punctat managerul de la infecțioase, medicul Cristian Oancea.
Ambii manageri de spitale spun că există posibilitatea ca numărul de pacienți să crească, în perioada următoare, în contextul revenirii copiilor la școală, de luni. În acest sens, managerul de la spitalul de copii a trimis o adresă Direcției de Sănătate Publică Timiș, pentru a solicita sprijin și altor unități spitalicești, în cazul în care nu vor putea face față afluxului de pacienți.
Direcția de Sănătate Publică Timiș a lansat un apel părinților, pentru a reduce cât se poate de mult îmbolnăvirea, odată cu reînceperea școlii.
Trimite articolul
Xdaaaaa, mare fenomen, mai ales iarna