Spitalul Județean oferă 3,8 milioane de lei, dintre care aproape 1 milion pentru echipamente medicale pentru departamentul de microbiologie clinică și restul pentru echipamente medicale necesare departamentului de genomică, pentru diagnostic și screening genetic de precizie. Ofertele se pot depune până în 4 august.
Lucrările la construcția maternității Spitalului Județean din Timișoara sunt în grafic, estimându-se ca până la finalul anului 2021 să fie gata zidurile exterioare ale celor două corpuri de clădire. Investiția totală se ridică la 64,3 milioane de lei.
Lucrările la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara au început în luna iulie a acestui an. Clădirea va fi amplasată pe terenul dintre Spitalul Județean Timișoara și Casa Austria și va avea o suprafață utilă de 4.761 metri pătrați. Investiția pentru noua maternitate se ridică la 64,3 milioane de lei, dintre care cheltuielile pentru construcție și montaj reprezintă 44,4 milioane de lei. Conform contractului, maternitatea trebuie să fie gata în doi ani de la începerea lucrărilor. Din iulie și până la finalul anului lucrările au avansat conform graficului, conform Consiliului Județean Timiș.
Contractul de proiectare și execuție a noii maternității a fost semnat cu asocierea Construcții Erbașu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.
Maternitatea va avea compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, secție pentru prematuri, nou născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.
Noua unitate sanitară va avea 126 de paturi împărțite pe zonele ATI, Obstetrică și Ginecologie. Spitalul Județean Timișoara va dota maternitatea cu echipamente de ultimă generație, dar și cu mobilier.
Se pune accentul, în primul rând, pe siguranța viitorilor pacienți pe care îi va găzdui. Se țintește reducerea numărului de infecții nosocomiale, prin atenta împărțire a spațiului, precum și prin sterilizarea instrumentarului și așternuturilor care pot fi refolosite. În plus, fiecare etaj va avea panoul lui electric pentru evitarea anumitor accidente.
Proiectul este susținut prin finanțare nerambursabilă, în cadrul unui proiect european România-Ungaria („Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie dintre Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Pius Brînzeu Timişoara şi Clinica de pediatrie din Szeged”), dar și prin fonduri primite din bugetul de stat, respectiv de la Consiliul Județean Timiș.
Pe aceeași temă:
FOTO. Un etaj pe lună, ritmul lucrărilor la noua maternitate construită de CJT
Citiți principiile noastre de moderare aici!