Razele UV pot deteriora celulele pielii, de aceea trebuie să verificați indicele UV din aplicațiile de vreme.
Una dintre cele mai importante măsuri este aplicarea protecției solare și apoi să stăm în locuri cu umbră, sub o umbrelă sau copac.
De asemenea, îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră și vaporoasă: cămăși cu mâneci lungi și fuste lungi. Hainele confecționate din țesătură strânsă oferă cea mai bună protecție. Un tricou umed oferă mult mai puțină protecție UV decât unul uscat, iar culorile mai închise pot oferi mai multă protecție decât culorile mai deschise.
Unele articole de îmbrăcăminte sunt certificate conform standardelor internaționale că oferă protecție UV. Sunt recomandate și pălăriile care acoperă urechile și ceafa. Ideale sunt cele din pânză, fără găuri.
De asemenea, ochelarii de soare protejează ochii de razele UV și reduc riscul de cataractă. Ochelarii de soare care blochează atât razele UVA, cât și UVB oferă cea mai bună protecție.
Nu în ultimul rând, protecția solară, care trebuie aplicată pe locurile expuse la soare și care trebuie să aibă un SPF de 15 sau mai mare. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA spun că bebelușii sub 6 luni nu pot fi dați cu protecție solară.
„Crema solară dispare. Pune-l din nou dacă stai afară la soare mai mult de 2 ore și după ce ai înotat, transpirat sau ai îndepărtat cu prosopul. Verificați data de expirare a cremei de protecție solară. Crema de protecție solară fără dată de expirare are o perioadă de valabilitate de cel mult 3 ani. Perioada de valabilitate este mai scurtă dacă a fost expus la temperaturi ridicate”, spun specialiștii americani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!