Pacienta era internată la Clinica de Deramtologie a Spitalului Municipal Timișoara încă din luna iunie. A fost transferată la Hematologie, s-a externat, iar abia după o zi au apărut simptomele de Covid-19.
Pacienta a venit la spitalul județean, de unde a fost trimisă la Clinica de Hematologie, de unde a fost externată cu aproximativ 24 de ore înainte. A stat în zona tampon, testul Covid-19 a ieșit pozitiv, și a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, unde, după aproximativ o zi, a decedat, având și afecțiuni hematologice și dermatologice. Au fost testați personalul medical și pacienții din spital, iar două infirmiere, trei asistente și două colege de salon ale pacientei care a murit au ieșit pozitiv.
„Cât timp a fost internată nu a avut nicio simptomatologie respiratorie. Femeia respectivă a decedat, după o zi, la Spitalul Victor Babeș. Avea comorbidități importante. Ani de zile era tratată dermatologic. Probabil, pacienta a infectat două dintre infirmierele noastre și trei asistente, care au avut-o direct în grijă, care au ieșit pozitiv la testul Covid. Pe lângă acestea au fost infectate și două colege de salon ale doamnei respective. Fiind o pacientă considerată neinfectată, colegii mei au folosit echipamentul medical obișnuit de spital, așa este recomandarea pe care o avem în momentul de față de la Ministerul Sănătății. Ei au respectat ghidurile existente la momentul respectiv. Cele două paciente sunt asimptomatice, una dintre ele a fost transferată la Spitalul Victor Babeș, apoi la Spitalul CFR, unde este moinitorizaăt pe partea de boală Covid. Cealaltă pacientă este încă într-o stare gravă din punct de vedere hematologic, respirator nu prezintă niciun fel de probleme, este monitorizată și tratată în cadrul zonei roșii amenajată la Spitalul Municipal. Cele două infirmiere sunt internate la Victor Babeș, iar cele trei doamne asistente sunt în izolare la domiciliu. Am testat tot personalul medical din Hematologie, Medicină Internă și Gastroenterologie, care activează pe același palier, la fel și paicenții, și toate testele au fost negative”, a declarat Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara, pentru TION.
Articole pe aceeași temă:
Focar de SARS-Cov2: asistente și pacienți cu Covid-19 la Spitalul CFR Timișoara
Trimite articolul
Xati respectat procedurile pe naiba…statea prea bine Timisul la cazuri, trebuia sa apara si pe aici cate ceva
Pacienta care a decedat e din iunie in spital si totusi e considerata pacienta sursa a infectiei? Cum? a venit cu virusul? Nu e mai probabil ca a luat de la una din cadrele medicale din spital? Doar in Ro mortul e mereu de vina 🙁
-
Logica lor bate filmul sf
Au dat ordin PNL.sti noștri să se infecteze personalul medical si asa nu avem acces la informatii pertinente.LA MAI MARE…P.n.l
-
Ionel, Ionelule, ai mare noroc ca prostia nu doare.
Nuuu! NU este COVID.
Doar mici raceli de sezon combinate cu ambrozie 🙂
Asa ca dragi postaci :
– NU mai purtati masca ca urechile se apleaca in fata,
-NU purtati masca ca nu ajunge oxigenul la creier ( acolo unde mai este)
-Mergeti in locurile aglomerate si spatii inchise fara masca ( piete,magazine,maluri,strand,mijloace de transport)
-Nu uitati de fiecare data cand va intalniti cu prieteni,cunoscuti sa va imbratisati si sa va pupati de 3 ori asa cum e obiceiul la vecinii si prietenii nostri sarbi.
-Respectati cu strictete tot ce posteaza ciumpalacii pe facebook si retelele de socializare care neaga PANDEMIA
Daca va incadrati in oricare din punctele de mai sus ,este bine sa va asigurati si pentru un loc de veci in oricare din Cimitirele frumosului oras Timisoara
SUCCES!
-
tu doar stai in casa, recomandat sub pat, ca cica asa nu se coboara virusul la nivelul tau, speriatule
Se para ce voi cadrele medicale nu aveti grija si ne trageti pe noi de urechi populatia tari ca nu avem grija!!!!
TION ! date mai multe ? varsta, boli asociate ? localitatea ?
“Ministerul Sanatatii e de vina ca nu ne protejam in plina pandemie”
Oamenii astia au 2 neuroni in tot spitalul?
Spitalele romanesti au devenit incubatoare de covid datarita profesionalismului personalului medical iar de vina nu e personalul medical platit extraordinar de bine ci doar bolnavii , nu ?
Doamna care a decedat nu a declarat că a avut febră și că a tușit acasă. A venit în spitalul nostru cu probleme de altă natură și cu cele 180 kg adică cu obezitate morbidă. A fost testată de Covid și găsită pozitiv. Ne-au testat pe toți miercuri iar eu, cadru medical am avut norocul să nu mă îmbolnăvesc deoarece am evitat contactul cu pacienta bănuind după simptome că are Covid. Colegele mele nu m-au crezut până nu a venit testul pozitiv. Chiar cu numărul mare de comodități, în lipsa virusului pacienta ar fi trăit.
-
Era greu sa ii puneti o masca pe fata si sa purtati si voi? Virusul este raspandit prin STROPI.
“Cele două infirmiere sunt internate la Victor Babeș, iar cele trei doamne asistente sunt în izolare la domiciliu”
fiind doamne stau acasa, celelalte nu