“În cea mai încercată perioadă a sistemului medical din întreaga lume, am luptat și am accesat pe fonduri europene un proiect în premieră în Europa de Est în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» din Timișoara, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020). Am obținut 10 milioane de euro pentru Spital în această rundă, finanțare cu fonduri europene nerambursabile din programul POIM 2014-2020”, anunță Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Pentru proiectul „Creșterea capacității administrative și de reacție în situația de urgență generată de COVID – 19 în Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» Timișoara”, implementat de Andreea Rață, manager proiect, Alexandru Rogobete, responsabil expert tehnic și echipa administrativă a spitalului vor fi alocați 18 milioane de lei.
Conform conducerii spitalului, s-au semnat contractele de furnizare pentru soluții de digitalizare la fel ca în majoritatea spitalelor din Statele Unite ale Americii și în cele mai mari spitale universitare din Europa. Din toamnă, activitatea Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă și Blocurile Operatorii, unde sunt urgențele cele mai mari, se va desfășura prin intermediul sistemului medical digital.
„Funcțiile vitale ale pacienților, tratamentele, consulturile interdisciplinare, imagistica și întreg managementul clinic, operator și educațional va fi gestionat prin intermediul sistemului digital, fiind crescute semnificativ calitatea actului medical, performanța și siguranța pacienților. Se elimină întârzierile și se eficientizează derularea actului medical. Mai mult, odată cu digitalizarea unui segment atât de complex din spital, se vor realiza economii esențiale la bugetul spitalului prin transparentizarea și eficientizarea consumului de medicamente și consumabile medicale și optimizarea resursei umane”, mai precizează Raul Pătrașcu.
Spitalul Județean are mai multe proiecte de modernizare și extindere în lucru, printre care modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, construcția Maternității din curtea Spitalului Județean și spitalul modular ATI, ajuns la faza de licitație.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Spitalul modular ATI de la Județean a ajuns în faza de licitație. Ar putea costa 3 milioane de euro
Spitalul modular ATI de la Județean a ajuns în faza de licitație. Ar putea costa 3 milioane de euro
Trimite articolul
X10 milioane de euro pentru digitalizarea a doua sectii?? Cât ar trebui atunci pentru digitalizarea României?
-
si altii trebuie sa plateasca impozite ani de zile pentru sumele astea cheltuite din pix. cu 10 milioane faci un spital nou, cu tot cu fundatie. sunt pentru digitalizare, dar cred ca m-as incadra intr-o suma ce nu ar depasi 100.000 de euro pentru un spital. bine-nteles, depinde cine trebuie sa ia banii aia si cine e furnizorul. nu mi-e rusine nici cu firmele de casa de afara, care se plang guvernelor proprii si acestea fa presiuni asupra noastra sa cumparam de la ei.