În 2021, cele zece echipe mobile de vaccinare organizate la nivelul județului Timiș (două de la Iulius Mall, una de la ISHO, una de la Muzeul de Tramvaie, două de la Spitalul Militar, una de la Spitalul Județean, una de la centrul de vaccinare „Lavinia Miloșovici” din Lugoj, una de la Recaș și una de la centrul cămin sportiv Sânnicolau Mare) au administrat peste 17.000 de doze de vaccin. Direcția de Sănătate Publică Timiș a realizat un bilanț al activității lor:
„2.892 doze în mediul URBAN, la operatori economici, la persoane nedeplasabile, la domicilii, la pacienți internați, la penitenciar, în unități de învățământ, la centre educative de reabilitare, fiind organizate 133 de misiuni, au fost mobilizate 140 de echipe mobile, însemnând persoane care au ajutat la buna desfășurare a procesului de vaccinare: medici, asistente si registratori. 8.636 doze în mediul RURAL, la populația generală ( adulți, vârstnici, elevi, studenți), la operatori economici, la persoane nedeplasabile, fiind organizate 283 de misiuni și mobilizate 302 echipe mobile. 5.805 doze în CENTRELE REZIDENȚIALE, atât din mediul urban cât și din mediul rural, fiind organizate 117 misiuni și mobilizate 184 de echipe mobile”, transmit reprezentanții DSP Timiș.
Campaniile de vaccinare au adus un plus
Asociația „Aurel Mogoşanu”, condusă de medicul Dorel Săndesc, a fost un real sprijin pentru vaccinarea în județ, organizând acțiuni unde au participat echipe mobile organizate din voluntari (medici, asistenți și studenți) de la Spitalului Județean din Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie. Cel mai mare eveniment a fost „Maratonul Vaccinării”, de la Craft, unde la două ediții s-au administrat aproximativ 17.500 de doze de vaccin. Printre acțiunile de vaccinare s-au mai regăsit și: 1 Iunie – la Vineri 15, Noaptea muzeelor la Bastion și caravanele de la festivalul „Zilele toamnei”, Blașcovici sau Freidorf.
Și autoritățile locale au reușit să ajungă la mii de oameni, facilitând accesul acestora la serurile anti-Covid. Au organizat centrele de vaccinare din jurul piețelor, dar și campanii de vaccinare simultană în zece localități din Timiș sau la festivaluri.
Mii de vaccinuri au fost făcute și în campania din mediul rural „Orașul vaccinează Satul”, realizată de echipele mobile de la Iulius Town și Spitalului Militar din Timișoara. În unele localități, echipele de vaccinare au ajuns chiar și de patru ori.
„Înființarea și mobilizarea de echipe mobile vaccinatoare cu ser anti Covid-19 în județul Timiș a fost realmente un adevărat sprijin pentru populația atât din mediul rural cât și din mediul urban, astfel încât să nu rămână nicio categorie de persoane nevaccinată”, conchid reprezentanții DSP Timiș.
Articole pe aceeași temă:
„Orașul vaccinează satul”, o nouă săptămână în localitățile din Timiș
„Maratonul Vaccinării”, la Timișoara. Două centre temporare de imunizare, în Complexul Studențesc
Trimite articolul
Xcriminalii. iata-i.
Vreau sa stiu si eu daca criminalii astia au vreo urma de pasare cand injecteaza pe cineva. Vreo verificare de istoric medical? Vreun semn ca pe cine urmeaza sa injecteze poate fi la riscul de a muri la momente dupa injectare? Istoric in familie de probleme cu inima? Nu conteaza, nu? “injecteaza-te, cetatene, nu intreba medicul daca exista vreun risc, joaca ruleta ruseasca, doar trebuie sa justifice guvernul dozele!”
Astia sunt cei care manipuleaza oamenii sa-si faca serurile experimentale…oare stiu ca sunt precum calaii care dau drumul la secure cand primesc ordinul?!
-
presa si guvernul manipuleaza, scrubs astia doar fac orice pentru bani si fac ce li se spune pentru ca altfel raman fara loc de munca si diploma. asta e “stiinta”
Eu zic ca oamenii astia sunt niste EROI. Vaccinul este benevol, nu obligatoriu, au facut un serviciu oamenilor care vor sa se vaccineze dar nu au avut centru de vaccinare local. Nu are rost sa ne facem criminali unii pe altii: daca vrei te vaccinezi, daca nu, atunci nu.