Pentru că acești copii au nevoie speciale, camera vine în ajutorul tratamentului urmat de ei. La fel ca dezvoltarea fizică sau intelectuală, stimularea și dezvoltarea senzorială au un rol esențial în primii ani de viață ai copilului.
Copiii învață despre mediul înconjurător folosind cele cinci simțuri de bază: văzul, auzul, pipăitul, gustul şi mirosul. Jocurile şi jucăriile senzoriale reprezintă cele mai eficiente metode de a stimula simțurile copilului.
Toate acestea diminuează anxietatea, cresc capacitatea de concentrare, îmbunătățesc comunicarea și dezvoltă abilități. Fiecare copil care va opta pentru acest program va beneficia de un profil senzorial complex, bazat pe informații obținute din surse şi contexte cât mai variate şi de un plan individual de integrare senzorială.
„Noi ne-am dorit foarte mult să avem o cameră senzorială completă pentru că în celelalte cabinete DGASPC Timiș existau echipamente de stimulare a funcțiilor senzoriale individuale, însă această cameră acoperă toate nevoile copilului: de la dezvoltate motorie la neuropsihică. Printr-o donație de 80.000 de lei am reușit acest lucru. În cadrul acestui centru este implementat prin PORR un proiect de extindere a acestui centru de zi în care 300 de copii cu diverse afecțiuni motorii vor beneficia de terapii”, ne-a declarat Monica Trușcă, director executiv al DGASPC Timiș.
foto: Tion
Citiți principiile noastre de moderare aici!