La sistemul modular al Spitalului Militar din Timișoara s-a creat o instalație de oxigen care să deservească 64 de paturi pentru pacienții Covid cu forme severe. Dintre acestea, 10 sunt paturi ATI, disponibile din 20 martie pentru a veni în sprijinul populației locale într-un moment în care nevoia de paturi de terapie intensivă la nivel local este foarte mare, ca urmare a creșterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
„Cele 10 paturi de terapie intensivă din cadrul modului ATI sunt complet echipate, la standardele normale zilelor noastre, a anului 2021, asigurând suportul vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice”, transmit cei de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara.
Echipa medicală este formată din medici, asistenți, infirmieri și brancardieri angajați pe perioadă determinată si nedeterminată de către Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal medical detașat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara.
„Modulul ATI este format din containere modulare cu 10 paturi electrice și cu aparatură medicală de specialitate (aparate de ventilație mecanică, injectomate, infuzomate, monitoare funcții vitale, stație de andocare a injectomatelor cu sistem de centralizare a alarmelor)”, mai spun reprezentanților Spitalului Militar din Timișoara.
Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, a consolelor de gaze medicinale, racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal precum și realizarea instalației electrice a fost suportată din bugetul Ministerului Apărării Naționale.
Zilele trecute au mai fost date în folosință încă șase paturi noi de ATI, la Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal din Complexul Studențesc. Timișoara are acum 51 de locuri la ATI pentru persoanele cu forme severe de Covid-19.
UPDATE. Mai mult de jumătate, ocupate în câteva ore
Patru din cele zece paturi de ATI noi operaționale sâmbătă dimineață pe Stadionul CFR au fost ocupate în prima parte a zilei, iar alte două își așteaptă pacienții care le vor ocupa prin transfer. Au mai rămas, în doar câteva ore, doar patru paturi disponibile.
Articole pe aceeași temă:
FOTO. Zece paturi ATI suplimentare la Timișoara, în sistem modular, pe Stadionul CFR
Trimite articolul
X10 paturi?F***-va neamu vostru de idioti.Mare realizare.
Helicitari după 14 luni însfarsit se misca ceva si la stadionul CFR , se vede cat de capabili si implicati a fost acest pielea puli Fritz cu toata gasca de borfași de la USR si PNL ..
-
De cate luni e Fritz? Cand a preluat mandatul, curba era in scadere, pregatind valul din iarna.
Lae- ist de partid, n-ai cu cine.
Ferească Dumnezeu sa ajungi pe un asemenea pat
la temperatura din interior sigur faci pneumonie, s-a gandit la toate medicul Covideanu!
-
Ce ai avut de castigat din minciuna asta? In containere sunt doua paturi si un aparat de aer conditionat. Nu stiu cum stai cu tehnica dar alea au si functie de incalzire. Incearca alta abordare prin care sa ne arati ca nu esti de acord ca persoanele in stare grava sa fie tratate.
In sfarsit vedem ceva miscare.
Acum stand drept si judecand stramb: daca era razboi tot un an ii lua armatei sa instaleze o unitate spitaliceasca cu ATI?
Sa speram ca nu va fi nevoie de ele!