Conform reprezentanților Spitalului Militar din Timișoara, s-a realizat o instalație de oxigen pentru 64 de paturi, dintre care 10 speciale ATI, pentru a veni în ajutorul pacienților cu forme severe de Covid-19. Modulul ATI a fost dotat cu aparatură medicală și urmează să fie pus în funcție în următoarele șapte zile.
„Modulul ATI a fost construit din containere modulare și dotat cu aparatură medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice. În data de 08.03.2021, s-a semnat contractul de execuție pentru proiectul electric și racordarea modulului ATI la branșamentul electric cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuție a proiectului electric este de 7 zile, începând cu data de 09.03.2021”, spune reprezentanții spitalului.
Potrivit DSP Timiș, în prezent în județ sunt 59 de paturi ATI în spitalele Covid, iar conform Prefecturii Timiș, la această dată sunt 45 de pacienți internați pe secțiile ATI.
„La nivelul județului Timiș, actualmente există un număr de 59 de paturi ATI, dupa cum urmează:
- Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara – 6 paturi;
- Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara – 12 paturi;
- Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – 6 paturi;
- Casa Austria -11 paturi;
- Spitalul Municipal Lugoj – 8 paturi;
- Paturi necesare pentru maternitate, pediatrie sau alte patologii:
- Maternitatea Bega – 6 paturi;
- Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara – 4 paturi;
- Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara – 6 paturi”, spun reprezentanții DSP Timiș.
Conform sursei citate, alte opt paturi ATI urmează să fie puse în funcțiune la Clinica de Dermatologie, care aparține de Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.
Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2. La finalul lunii octombrie anul trecut, aici erau disponibile 30 de locuri.
Trimite articolul
Xtot timpul spitalele din TM sunt supraaglomerate, multi internati pt Comisia medicala sau perioada necesara pensiei medicale. Decartarea euronilor este benefica pt cadrele medicale,. Stie asta si Musta, vraciul . Este o nesimtire continua si un fals in statistica reala.
hai sa vedem ca se si intampla in cele 7 zile cum “spune reprezentantii spitalului”.le-a luat cam mult sa se mobilizeze, pentru un spital militar…oricum la numarul de paturi ATI suntem de rasul/plansul Europei …fluturam 50 de paturi la jumatate de milion de persoane(in cel mai vestic/civilizat oras al tarii ) si ne vaitam ca nu sunt locuri
pe site-ul primăriei scrie ca unitatea ATI mobila e nefolosita din cauza temperaturilor scăzute. Deci egal cu zero…Bani irositi
si aici se practica sedarea ca tratament anti Sars Covid???
Astia au betonat si asfaltat terenul de fotbal???
Da autorizatie de constructie au? Da aviz de la isu? Sau iarasi dupa ce ia foc sau le ia vantu corturile apar institutiile statului si dau din umeri ca de fapt le trebuia si aia si aia si aialalta si nu au nimic!
Statul e cel mai mare contravenient! Pe privati sar imediat sa ii arda cu amenzi. In schimb statul, prin ministere, consilii judetene, primarii fac autostrazi care se surpa, cladiri care iau foc, constructii ca poarta din timisoara care cad etc. Si ei intre ei nu se amendeaza, ca cica nu au stiut. Dar cum ia foc un spital cum aflam ca nu avea nici un aviz. Cum se intampla un accident cum aflam ca drumul, pista de biciclete, trecerea de pietoni a fost facuta ilegal.
deci;
O pacienti
spital de infenctioase pozitionat central
200m de gara
stadion distrus
-
Fii serios, domnule. Ce, aia-i gara?