Donaţia vine ca răspuns la cea de vaccinuri pe care România a făcut-o către Coreea de Sud în toamna lui 2021.
Este vorba de echipamente foarte complexe pentru controlul apei, controlul tutunului şi substanţelor conţinute de tutun, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile, care înseamnă echipamente de diagnostic, echipamente de secvenţiere.
Toate acestea vor ajunge în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş, la centrele regionale de sănătate publică ale Institutului Naţional de Sănătate Publică.
„Ca răspuns la sprijinul Guvernului României, Guvernul Republicii Coreea a găsit de cuviinţă să ne sprijine în dezvoltarea sistemului de sănătate publică din România. (…) E o donaţie foarte complexă din punctul de vedere al conţinutului. Sunt echipamente pentru Institutul Naţional de Sănătate Publică şi centrele regionale de sănătate publică.
(…) Avem toate elementele natură logistică discutate astfel încât această donaţie, care valorează circa opt milioane de dolari să poată să ajungă în România începând cu jumătatea anului până în luna noiembrie, presupune un transport voluminos din Republica Coreea de echipamente foarte complexe pentru controlul apei, controlul tutunului şi substanţelor conţinute de tutun, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile, care înseamnă echipamente de diagnostic, echipamente de secvenţiere, toate aceste lucruri vor ajunge în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş la centrele regionale de sănătate publică ale Institutului”, a declarat luni ministrul Sănătăţii.
Echipamentele sunt noi, la cel mai înalt nivel tehnologic, şi necesare țării noastre.
„Da, sunt echipamente noi, cu cea mai nouă tehnologie în domeniu, sunt foarte complexe. Noi de mult ne străduim, de exemplu, să avem un sistem complex de analiză a tutunului şi derivatelor de tutun în ceea ce priveşte compoziţia. Combaterea fumatului şi mai ales a substanţelor novice din produsele de tutun reprezintă o prioritate de sănătate publică. Toate echipamentele sunt noi, la cel mai înalt nivel tehnologic”, a mai transmis Alexandru Rafila.
Trimite articolul
XMacar sa le ouna in functiune…
Am ajuns la mila coreenilor, cum a ajuns Moldova la mila noastra. Toti traiesc din cerseala, mila si donatii luand exemplul ucraniei.
CAre “vaccinuri” ?
Alea sigure și eficiente, pe care ni le recomandau Musta, Oancea și alți “specialiști” de la Babeș ?
Unde sunt acum “specialiști”, ca să explice zecile de mii de reacții adverse și urmările lor, pe care le-au ascuns în perioada 2020-2022 ?
Era plin pe la comentarii de descreierați care preziceau moartea nevaccinaților. Uite că timpul a demonstrat contrariul.
-
😀
-
🤣
Foarte bine! “No strings attached” speram(mentenanta, traininguri…?). Oare nu mai vor niste vaccinuri, ca am inteles ca mai avem…
Aparatura o sa mearga direct in clinicile private ale doctorilor. In caz contrar, o sa stea “defecta” intr-un subsol ca sa mearga oamenii la clinicile lor, sa nu isi fure singuri clientela. Slava eroii din linia intai
Da, dar cine o sa aiba stadion lego? Eeee. Plus ca degeaba dau aparate daca nu e personal si bani sa poata fi folosite. Aparatele astea au nevoie de revizie, consumabile, personal pregatit, etc. Pai si acum sunt aparate care stau in folie la spitalul judetean ca nu au bani sa le foloseasca. La Rafila ar trebui sa ii fie rusine, dar nu are asa ceva.