O primă zonă de igienă personală este părul, care trebuie spălat săptămânal, cu săpun și șampon, apoi să-l uscăm și pieptănăm și să curățăm pieptănul la final. Coloranții de păr se folosesc doar testați pentru a nu provoca alergii, iar accesoriile de păr sau pălăriile NU se împrumută.
În ceea ce privește igiena corpului, apa și săpunul sunt esențiale pentru a realiza un duș sau două pe zi și o baie săptămânală, iar după anumite activități fizice de asemenea. Pentru curățarea corpului se poate folosi săpun neutru, cel mai indicat, alături de bureți, perii sau mijloace abrazive. Săpunul lichid nu este recomandat de către specialiști. Prosoapele nu se folosesc în comun, iar după baie folosim doar lenjerie curată.
Igiena dinților trebuie realizată de 2 ori pe zi, ideal după fiecare masă și neapărat înainte de culcare. Periuța se schimbă la fiecare trei luni de zile, iar periatul se realizează ușor. Dinții de sus se periază de sus în jos, iar cei de jos- de jos în sus. Se folosesc și mișcări circulare, iar limba trebuie curățată de asemenea. Periajul trebuie să fie de la gingie spre dinte, fără a apăsa excesiv. Conform specialiștilor, cu mișcări de dute-vino se periază doar suprafețele de mestecare. Periajul trebuie să dureze minimum 2 minute, și să folosiți apă dentară și ața dentară pentru spațiile dintre dinți.
Spălarea corectă a mâinilor se face cu apă și săpun, apoi se usucă și se dau cu cremă hidratantă. Mâinile se spală inclusiv în spațiile dintre degete și în podurile palmelor. De asemenea, unghiile de păstrează curate și scurte, fără a le leza.
Trimite articolul
XAcum cand UE ne-a recomandatg mai usor cu dusurile si spalatul hainelor ?
-
Sanatatea lor: stati in frica, frig si foame si nu va mai spalati. Ca asa a decis Ulica Franariu – comisar bolsevic UE.
-
S-a consumat apa in plandemie, tot cate 20 de secunde de spalat pe maini una intr-una, de unde atata apa? Foame? gandaci, greieri, lacuste, viermi. Frica? ceai de tei parca a recomandat Isarescu pentru panica in privinta inflatiei, o fi bun, calmeaza, nu stiu. Nu-i prost cine recomanda, e prost cine asculta si inghite toate aberatiile “autoritatilor” despre care toti ne dam seama, nu mai pot de grija noastra, asa ca de ce nu le-am asculta?
-
Lasă, că tu, oricum, nu te speli, că doar ești cimișorean agevărat și de frunce!
-