Președintele manifestării va fi dr. Dorel Săndesc, iar directorul dr. Ovidiu Bedreag. Specialiștii care vor fi prezenți vin de pe trei continente: America de Nord, America de Sud și din Europa. Se estimează că vor fi peste 1.250 de persoane din multiple specialități: anestezie și terapie intensivă, medicină de urgență, boli infecțioase, cardiologie, neurologie. Aceștia vor susține conferințe, iar bioingineri și psihologi din țară vor completa imaginea echipelor complexe de specialiști care funcționează în secțiile de terapie intensivă și medicină de urgență.
Printre invitații de prestigiu din străinătate se numără: Prof. Edoardo de Robertis, președintele Societății Europene de Anestezie și Terapie Intensivă; trei foști președinți ai Societății Europene de Anestezie și Terapie Intensivă – Prof. Daniela Filipescu, Prof. Stefan de Hert, Prof. Kai Zacharowski; Prof. Daniela Filipescu, care este azi secretarul general al World Federation of Societies of Anestesiologists; directori de departamente din Societatea Europeană de Anestezie și Terapie Intensivă – Bazil Ațeleanu, Olegs Sabelnikovs, Prof. Șerban Bubenek, actualul președinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Celor de mai sus li se adaugă actuali și foști președinți de societăți internaționale din domeniul anesteziei și terapiei intensive, medicinei de urgență și de boli infecțioase.
Printre cei care vor lua cuvântul la acest eveniment se regăsesc și medici tineri și profesori: Mihai Gabriel Ștefan (București), Mihai Botea (Oradea), Irina Aszalos (Cluj), Ștefan Frunză (Cluj), Raluca Fodor (Târgu Mureș), Alexandra Lazăr (Tărgu Mureș), Alexandru Rogobete (Timișoara), Claudiu Bârsac (Timișoara) și mulți alții.
Universitatea de Vest din Timișoara va organiza un simpozion cu titlul „Corpul uman între anatomie și artă”, sâmbătă, 1 octombrie, în sala Europa a CRAFT. Va conține expuneri cu titluri precum „Frumusețea corpului uman prin expresia clarobscurului în pictura lui Caravaggio”, „Corpul în arta contemporană” sau „Despre anatomia dorului”. În zilele de eveniment, artistul plastic Gheorghe Fikl expune reproduceri ale operelor personale.
„Congresul ATI din 2022 are loc sub expresia «Doza 20». Însă este potrivit ca opinia publică să știe că aici nu este vorba doar despre imaginea și prestigiul pe care le îmbunătățește acest eveniment în beneficiul urbei noastre, ci și despre un impact economic pozitiv asupra acesteia. Timp de câteva zile, vom avea parte de cea mai mare densitate de cadre medicale pe cap de timișorean. Asociația pentru ATI «Aurel Mogoșeanu» din Timișoara s-a impus de multă vreme în conștiința publică drept o entitate cu impact benefic și pe multe niveluri asupra societății românești. Sunt deja notorii caravanele pe care le desfășoară, în răstimpuri, pentru evaluarea și ameliorarea stării de sănătate a membrilor unor comunități din zone izolate, din cartiere mărginașe, din aziluri de noapte, din penitenciare etc”, transmite dr. Dorel Săndesc.
Congresul are loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și a Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.
Trimite articolul
XBun,
Se pare ca DNA-ul face economie la benzina, Ii salta pe toti odata.