Potrivit Ministrului Sănătății Alexandru Rafila, citat de AGERPRES, unitățile medicale nu mai pot raporta serviciile medicale din cauza unui atac cibernetic. Echipe ale Centrul Național de Securitate Cibernetică intervin pentru a investiga incidentul.
Spitalul Județean Timișoara, Spitalul Militar, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și Spitalul Municipal „Clinicile Noi” nu se numără printre cele vizate de atacul cibernetic.
În schimb, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a fost afectat de acest atac. Din cauza atacului, personalul spitalului este nevoit să treacă la partea de gestiune și comunicare a informațiilor în format analogic, adică pe hârtie. Activitatea medicală nu este afectată, doar circuitul informației se desfășoară mai greu.
„Și noi am fost afectați de acest atac. Am fost informați în timp util de furnizorul nostru de despre acest atac, am constatat că sistemul informatic al spitalului nu funcționează și, ca să fluidificăm activitatea, am trecut la internarea și externarea pacienților în format letric. Internările sunt consemnate în registre, se întocmesc foile de observație în scris de către registratorii medicali; externările se fac în același fel, în registrul de externări, cu înmânarea către pacient a unui bilet de ieșire scris în format Word. Noi din punct de vedere al sistemelor noastre nu suntem noi cei atacați. Problema trebuie să se rezolve la nivelul furnizorului programului. Nu avem o altă problemă, iar activitatea medicală interioară se desfășoară normal, doar că a fost încetinită”, a declarat Directorul Medical dr. Adina Bucur.
Trimite articolul
Xsigur nu a dat crash windows xp?
Cei care fac asa ceva la un spital de boli cardiovasculare, punând în pericol viata bieților oameni bolnavi, sint oameni fără scrupule și suflet și ar trebui condamnați sau executați cu injecție letala. E inadmisibil. De ce nu ataca smecherii și alte instituții, pt ca atât pot niște gainari au atacat o țintă usoara.
-
Nu au ales spitalele, au atacat unul din furnizorii de servicii (soft comun la mai multe spitale).
#Romania#Digitală
Și vine un atac d-ăsta și îți pune în cap tot … trăiască digitalizarea !!!
mai intai apare problema, dupa aceea solutia, un nou sistem informatic in valoare de milioane de euro.
Spitalurile a-fectate nu aveau vaccinul anticibernetic administrat de pesedenele din lipsa fondurilor alocate din buuuget.
-
ai uitat usereul, a avut totusi doi ministri ai “sanatatii” in plandemie
-
Cine a implementat softul? Nu cumva pesedenele?
-
oricum voi la ibcv timisoara nu aveti niciun fel de medicament,(clexane. eliquis , antibiotice ) nimic nimic sunteti varza. ba mai mult folositi un sistem invechit HIPOCRATE. DE CE SE MERGE IN PARALEL CU INFOWORD IC MED ?? DE CE NU AVEM 1 SINGUR PROGRAM UNIC NATIONAL PENTRU TOATE SPITALELE DIN ROMANIA SI PT MEDICI DE FAMILIE? PS LA IBCV PACIENTII VIN CU MEDICAMENTE DE ACASA, PENTRU CA LIPSESC CU DESAVARSIRE APROAPE TOATE MEDICAMENTELE. VERIFICATI INFORMATIA ACEASTA. PLUS CA NU EXISTA MEDICAMENTE DE MULT LA SPITALUL JUDETEAN CONDUS DE MARELE PROFESOR. CONSTRUIM DEGEABA, DACA NU AVEM MEDICAMENTE.
-
Cam cat buget e pentru medicamente? Cu bani putini, medicamente putine, simplu. Dar sa nu uitam ca educatia si sanatatea nu sunt prioritare in “conceptia” poporului roman care habar nu are de cati bani unde se duc(“optimizari” fiscale, tva neincasat, achizitii de dracarii, achizitii la suprapret etc). Asa ca le privatizam in aplauzele unor smecheri sia ale unor fraieri(ti) si-apoi daca n-ai bani… ghinion.
Nu-i Stress , majoritatea cadrelor medicale prestează la propriile cabinete private (clinică) unde nu este soft,nu este registru al pacienților,de multe ori nu este nici chitanțier dar în schimb sunt de toate doar că e pe bani și ai parte și de un zâmbet prietenesc,nu ca la locul de muncă de la pădurea Verde.
Se sifonează la materiale și medicamente pentru cabinetele lot private ,lq greu. Ce pretenții să ai de la sistemul informatic al spitalului???
sigur nu incearca niste criminali nenorociti sa-si stearga urmele din “pandemie”?
BRAVO:)