Intervenția a fost finalizată cu succes. A avut loc la începutul acestei săptămâni. Procedura de embolizare presupune ocluderea malformației cerebrale pe cale minim invazivă prin injectarea unui copolimer special la nivelul patului vascular, sub control radiologic efectuat pe aparatul angiograf aflat în dotarea spitalului.
Uzual, aceste intervenții de embolizare se efectuează prin abord arterial, însă în acest caz specific, din cazua anatomiei arteriale dificile și a riscului de a induce un deficit neurologic permanant pacientului s-a optat pentru varianta abordului venos, mai exact s-a practicat o puncție a venei jugulare drepte de la nivel cervical.
Pacientul a suferit o ruptură a acestei malformații în urmă cu circa 3 luni, iar echipa neurochirurgicală de gardă a evacuat hematomul cauzat de sângerarea acestei malformații, iar evoluția pacientului a fost una favorabilă din punct de vedere clinic. Pacientul se recuperează favorabil, transmit doctorii.
În cursul acestei săptămâni au fost tratate prin embolizare alte 5 anevrisme cerebrale, iar pacienții cu vârste cuprinse între 37 și 69 de ani au avut nevoie, în medie, de 3 zile de internare.
Echipa medicală care a intervenit a fost coordonată de doctorul Cristian Mihalea -CHUBicetre, Paris, Franța, și formată din doctor Adrian Tutelca și doctor Cătălin Juratu.
Trimite articolul
XCat sânge rece trebuie să ai sa te bagi la asa ceva. Ăștia-s anii aia lungi de scoala … in lipsuri pînă la DRAGNEA ! Da da …