Spitalul Militar Timișoara are în dotarea laboratorului un RMN Siemens Magnetom Aera48 dotat cu concept tunel deschis cu diametrul de 70 cm care facilitează scanarea pacienților supraponderali sau a pacienților cu claustrofobie. Lungimea mai mică a sistemului, de 145 cm, permite ca pentru examinarea extremităților pacientul să fie poziționat cu capul în afara orificiului. Bobinele ușoare și flexibile ajută pacienții care au dureri să aibă o poziție confortabilă.
De asemenea, laboratorul dispune și de un CT pentru studiul oricărui organ și țesut al corpului omenesc. Examinarea prin computerul tomograf reprezinta o metodă de diagnostic noninvazivă care se folosește de radiații X pentru a putea crea imagini detaliate ale unui organ sau chiar a întregului organism ajutând la diagnosticarea, alegerea tratamentului și monitorizarea pacienților oncologici.
Medicii din cadrul laboratorului sunt: dr. Liana Sperlea, dr. Denisa Maxim și dr. Mihaela Căpântală, care au experiență în domeniul realizării investigațiilor, interpretărilor și diagnosticării cât mai precise a diferitelor tipuri de afecțiuni.
Cum pot obține pacienții o programare?
Investigațiile sunt decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pe baza biletului de trimitere de la medicul specialist care este înregistrat la CNAS. Se oferă și investigații radiologice contra-cost, cu programare în prealabil.
Programările telefonice în cadrul laboratorului de radiologie și imagistică medicală se fac la numărul de telefon: 0771.050.881.
Trimite articolul
XFoarte bine! E mare mafia pe imagistica. Toti doctorii te trimit la privat unde ai 2-3 zile pe luna posibilitatea sa te programezi prin CNAS si daca le ratezi nu mai sunt fonduri si platesti enorm. Aparate CT/RMN sunt cumparate la stat si tinute sa se puna praful pe ele. Vin cu diferite defectiuni sau fara consumabile sau fara personal calificat sa le foloseasca etc. Tot felul de tertipuri pentru a nu le folosi si a-i imbogati pe privati, care ce sa vezi, acestia lucreaza si la stat si la clinica lor unde te cheama pt invesitgatii si tratament.
Sper ca doamnele dr mai sus amintite sa fi fost *ucenicele* eminentilor dr radiologi,PODEANU si MARCHIS, somitati in specialitate.MULT SUCCES @
Din pacate pentru programare la RMN trebuie mers fizic la spital intre orele 12-14, cu biletul de trimitere de la CNAS si esti progrmat la un moment dat, nu mi s-a spus cand ar fi momentul acela. De asemeni nu exista posibilitatea unei consultatii contra cost, datorita faptului ca e un spital de stat probabil.
Ar ajuta mult o inlesnire a progamarilor.
PS: Si da costul un ui RMN in privat sunt foarte mari si programarile se fac peste minim 2 luni, perioada in care ori te vindeci ori se agraveaza si posibil dai coltul.
Atenție, de la 1 ianuarie 2023 nu se mai fac investigații pentru civili, doar pentru cei din armată! Am sunat eu să întreb.