„Mijloacele de transport în comun din Timișoara vor fi dezinfectate și cu ajutorul a 15 dispozitive bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Dispozitivele bactericide distrug bacteriile, virusurile, sporii de mucegai și alte impurități din interiorul mijloacelor de transport în comun. Acestea vor fi distribuite în toate mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara, pe rând, timp de 20 de minute în fiecare unitate”, anunță reprezentanții STPT.
Lămpile achiziționate de societatea de transport au câte opt tuburi generatoare de lumină. Sunt montate pe un stativ mobil cu dispozitiv de orientare, care permite dezinsecția până la 360 de grade.
„Durata de viață garantată a tubului bactericid este de minimum 9.000 de ore de funcționare”, mai transmite STPT.
Primarul Nicolae Robu anunța încă din 13 martie că a găsit cea mai bună soluție pentru igienizarea mijloacelor de transport în comun, în plină pandemie de coronavirus.
„S-a ajuns la concluzia că acestea ar fi mai potrivite pentru dezinfecție. Au și o durată mare de viață și nu se ajunge cu ele în aceste goluri de aprovizionare (…) Cu aceste lămpi se face o dezinfecție foarte bună, sunt foarte eficiente și nu ai consumabile care să necesite intervenții după un timp foarte scurt, cum este cazul cu dezinfectantele cu lichide (…) Ele vor fi folosite pentru toate mijloacele de transport public. Nu știu în momentul de față cât costă. Ele pot fi folosite și pentru dezinfecție în grupurile sanitare. O să ne aprovizionăm cu un număr de, nu vă pot spune cât costă și nici câte. Le putem folosi și pentru școli, grădinițe, inclusiv în primărie. Ele pot fi folosite nu numai în această perioadă de criză”, explica Robu la acea vreme.
Pe o foaie prezentată de edil scria că un astfel de „robot de dezinfecție” costă 5.500 de lei + TVA. STPT nu a precizat cât a plătit pe cele 15 dispozitive.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XNu sunt efective in nici o tara nu se folosesc.
Nu sunt efeciente in nici o tara nu se folosesc.
-
Esti prost si dezinformezi. Daca se folosesc in spitale cu siguranta se pot folosi si pentru tramvaie.Mai documenteaza-te. Putem discuta despre pret eventual …
-
da.dar la noi este o ocazie buna pt sifonarea banului public!!!
-
@Ubor,mai citeste. UV-C are eficienta dovedită și asupra virușilor de tip corona.
-
Esti un dobitoc si un analfabet!
Sa si le baga ingeneru angronom in kur!
Prima data să curețe și să spele jegul care tronează in mijloacele de transport în comun. Dar nesimtitul din fruntea primăriei în cârdășie cu acoliții lui mulg de unde pot…
Cer public Primariei si STPT sa descretizeze de unde le-a cumparat si modelul si tipul de neon as cere chiar o posa de pe tubul neon pt a vede daca sunt intradevar lampi UV-C pt ca doar acelea omoara virusurile
celelalte UV-A UV-B atrag cel mult insectele si tantarii, si fac lumina
Aici nu mai e nimic de ascuns pt ca altfel ne jucam cu sanatatea Timisorenilor
si ar fi mare pacat sa isi bata joc de noi
PS iar daca cel ce facut poza cu ele in functiune a stat langa aparatu foto i-a crescut un pic sansele la Cancer..
A auzit Robulache de tun si i s-au aprins beculetele. Ce e in poza e un stativ, in nici un caza robot. Darpun pariu ca s-a platit pret de robot pe el.
Eu sper ca stpt ul este constient de efectele negative ale utilizarii razelor UV. Una e sa dezinfectezi zilnic cu UV si alta e din cand in cand. Absulut orice material din plastic/textil sau cauciuc va imbatrani vazand cu ochii. Scaunele, chederele, linoleul, ornamentele de plastic de la imbinarea barilor de metal (sunt plastic).
Multe cabinete stomatologice dezinfecteaza cu raze UV. Tot ce inseamna plastic alb este ingalbenit si multe manere de exemplu sunt crapate. Multe cabinete din oras au aparatura dentara de 2-3-5 ani dar arata de parca ar vrea 20-30. In cateva saptamani de dezinfecatat cu asemenea putere la asa un timp mare mijloacele de transport vor imbatrani cativa ani.