Solicitarea Primăriei Lugoj de a se emite o hotărâre în baza căreia să se circule înspre și dinspre localități din jurul Lugojului fără declarație pe proprie răspundere a fost respinsă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
„În urma votului membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a respins solicitarea Primăriei Municipiului Lugoj. În timpul discuțiilor s-a precizat faptul că, pe perioada stării de alertă, se poate circula în afara localității către/dinspre locul de muncă pe baza unei adeverințe eliberate de angajator sau a legitimației de serviciu, nefiind nevoie de declarație pe propria răspundere. Aceasta din urmă fiind completată pentru deplasări în afara localității pentru alte motive, prevăzute în declarație”, transmite Instituția Prefectului Timiș.
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite că se poate circula în aria de 30 de kilometri a unei zone metropolitane, în jurul orașului principal: „Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov”, transmite GCS.
Legea la care face referire mențiunea GCS menționează că zona metropolitană este „o zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane (capitala României și municipiile de rangul I) și localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată, la distanțe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri“. Pe lista localităților de rangul I, conform legii, se află Timișoara și alte 10 orașe, Lugojul aflându-se pe lista localităților de rangul II: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=28862
Citiți principiile noastre de moderare aici!