„Pe șantierul de la noua maternitate, constructorul se pregătește să pună primul strat de beton dacă vremea permite, iar până la începerea sezonului rece va fi finalizat subsolul clădirii. Ne dorim ca lucrările să fie continuate și în iarnă, mai ales că subsolul are un grad mare de complexitate și este proiectat pentru fluxuri medicale, nu pentru camere tehnice, anunță CJ Timiș.
Șantierul de lângă Casa Austria destinat noii maternități a început în primele zile din august, când au fost mutați arborii, zona a fost împrejmuită cu garduri, iar consilierii județeni au aprobat în plenul instituției devizul general actualizat la faza de Proiect Tehnic și contribuția instituției, pas premergător începerii lucrărilor.
Noua maternitatea va avea o suprafață utilă de 4.761 metri pătrați. Maternitatea va avea compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.
64,3 milioane de lei este investiția pentru maternitate, dintre care cheltuieli pentru construcție și montaj reprezintă 44,4 milioane de lei. De proiectarea și execuția noii maternități se ocupă asocierea Construcții Erbașu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.
Finanțarea proiectului este nerambursabilă, printr-un proiect european România-Ungaria („Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie dintre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu Timişoara şi Clinica de pediatrie din Szeged”), din bugetul de stat și contribuția CJ Timiș.
Așa cum au precizat reprezentanții CJ Timiș, pentru maternitatea Spitalului Județean se vor lucrări „în ritm alert”. Conform contractului, maternitatea trebuie să fie gata în doi ani de la începerea lucrărilor.
Tot în această perioadă se fac lucrări și la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, care se extinde și își dublează capacitatea.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XAs fi preferat sa se faca undeva afara din oras, departe de zgomot si praf dar daca numai asa se poate in stil romanesc, totul deavalma , aglomerat, printre betoane-deh -Bizant dupa Bizant-ce sa-i faci- atunci sa se faca si asa neaos romanesc-bulibaseala deanoastra.
-
tu sa preferi amandine sau savarine, nu proiecte urbane, necalificatule ce esti!