În fiecare an, sute de persoane nu au de ales și trebuie să își petreacă sărbătorile de iarnă și trecerea dintre ani în saloanele spitalelor. Pentru ca aceștia să se bucure, totuși, de magia sărbătorilor de iarnă, pe meniul lor din ziua de Crăciun dar și la cumpăna dintre ani, au fost prevăzute alimente tradiționale. Vor fi servite celor care le pot consuma.
„La nivelul spitalului Municipal, pentru pacienții internați, pentru regimul comun în ziua de Crăciun, avem la micul dejun, pe lângă ceai, unt, gem, ou fiert, salam și cozonac, la prânz ciorbă de perișoare, sarmale cu afumătură și mămăliguță și mere. Pe celelalte regimuri, care sunt stabilite în funcție de patologie, regăsim de asemenea cozonac sau ciorba de perișoare, cartofi natur cu carne de pui, piure de cartofi cu carne de pui, dar există alimentele specifice de sărbători”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Municipal de Urgență din Timișoara.
Și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara a publicat meniul care se va servi, atât în ziua de Crăciun cât și în prima zi a noului an. Acesta prevede, de asemenea, preparate tradiționale românești care se regăsesc pe masa de sărbători, cum ar fi sărmăluțele cu mămăligă, ciorba de văcuță, orezul cu legume și cozonacul. Mai mult, a fost conceput și meniul pentru persoanele cărora boala le impune restricții alimentare. Astfel, există și opțiuni de preparate care să conțină cât mai puțini alergeni și chiar variante vegetariene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!