Sesiunile de pregătire sunt organizate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, în perioada 2 – 12 iunie 2020.
În Timiș, 5.400 de elevi s-au înscris la această pregătire opțională, dintre care 3.600 la Evaluarea Națională și restul la pregătirea pentru BAC. Nu mai puțin de 800 de cadre didactice din Timiș sunt implicate în această perioadă de pregătire, acestea predau disciplinele pe care le susțin copiii la Evaluarea Națională. În cel mai vestic județ al țării sunt așteptați la Bacalaureat și Evaluarea Națională peste 10.000 de elevi.
„Toate unitățile de învățământ sunt pregătite pentru această perioadă, dotate cu dezinfectant, circuitele sunt organizate. Elevii sunt entuziasmați că vină la școală. Toate unitățile de învățământ sunt asigurate cu personal medical pentru triaj epidemiologic”, a declarat inspectorul școlar general de Timiș Marin Popescu pentru TION.
Liceul Teoretic Special IRIS din Timișoara este una dintre școlile unde a început pregătirea. Aici se pregătesc elevi cu deficiențe de vedere, iar profesorii au intrat deja în clase cu elevii pentru a-i pregăti pentru BAC și Evaluarea Națională. Au fost realizate circuite pentru intrarea și ieșirea elevilor din sălile de clasă, copiilor li se ia temperatura la intrarea în unitatea de învățământ, iar dezinfectantul și măștile de protecție fac parte din „arsenalul” acestor zile, în plină pandemie de coronavirus.
Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au aprobat o serie de măsuri pentru desfășurarea activităților de către persoanele care au acces în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță, în contextul prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS CoV 2, în vederea desfășurării în condiții de siguranță a sesiunilor de pregătire a examenelor organizate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a (2 – 12 iunie 2020).
Conform acestui Ordin, la intrarea în unitatea de învățământ cadrelor didactice și elevilor le este măsurată temperatura, care nu trebuie să depășească 37°C. Dacă elevul sau cadrul didactic au o stare de sănătate precară, atunci nu li se va permite accesul în unitatea de învățământ, iar participarea la activitățile de pregătire va fi decisă de părinți, în funcție de riscul la care se expun elevii sau este posibil să îi expună pe membri familiei cu care locuiesc – persoane vârstnice. Conform aceluiași Ordin, elevii vor fi însoțiți de un cadru didactic de la intrarea în școală până la sala de clasă și înapoi, la încheierea cursurilor. Elevii și cadrele didactice vor purta mască pe durata activităților din școală și își vor dezinfecta mâinile și le vor spăla periodic cu apă și săpun, conform acestui Ordin. În sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu un număr maxim de 10 elevi, dispuși la 2 metri distanță unul de altul.
Prima probă a Evaluării Naționale va avea loc în 15 iunie – proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar prima probă scrisă a Bacalaureatului va avea loc în 22 iunie – Limba și Literatura Română.
Trimite articolul
XSaracii elevi, nu era destul stresul examenului in sine, acum se mai adauga si stresul accesului in sala de examen. Ai temperatura – pleci acasa.
-
Sigur mare stres numai la scoala este peeicol mare la terase la baut bere nu apare virusul . Scoala in tara asta nu mai conteaza asa ne vor conducatorii multi si prosti .
Degeaba înveți 12 ani dacă nu te prinzi că ăștia te vor monitorizat video, cu mănuși în mâini și cu botniță la bot pentru hipoxie și incapacitate de a gândi limpede, considerat vinovat de plagiere până se demonstrează contrariul, etc. Mai scoatem o generație de obedienți cu diplome numai bune în perspectiva crizei viitoare de hârtie igienică. Sper că va fi ultima generație de genul acesta.