Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali vizavi de hotărârea Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), prin care „se aprobă suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației”.
Ministerul Educației și Cercetării precizează că „simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior”. În ceea ce privește înscrierea pentru clasa pregătitoare, aceasta se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.
Reprezentanții Ministerului Educației transmit că cele care vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020 sunt Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ.
În plus, „Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice”. Activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă, iar toate activitățile extrașcolare sunt anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.
„De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr.6/09.03.2020)”, transmite Ministerul Educației.
Numărul elevilor afectați de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.
Trimite articolul
XTare confuze recomandari.
Deci profii sa facă cursuri online numai ca să tina legătura cu elevii, nu sa recupereze zilele pierdute.
Atunci de ce sa se mai străduiască, din moment ce cursurile oricum se vor recupera ulterior?
Că sa nu ii uite elevii, sau sa le facă zile fripte?
Faceți simulare la apocalipsa actuala nu la maculatura de 2 lei.
Bacalaureat ne trebe noua in pragul dezastrului uman.