La fel ca micul dejun, masa de prânz este importantă, indiferent de cât de încărcat ne este programul. De obicei, oamenii neglijează și spun că vor recupera masa seara – nimic mai greșit asupra sănătății, conform specialiștilor.
„Omiterea prânzului poate provoca mai mult decât senzație de foame, ci și scăderea zahărului din sânge, iritabilitate. De asemenea, veți ajunge să consumați majoritatea caloriilor seara. Acest lucru poate face ravagii asupra stării de sănătate, dar și asupra taliei. De asemenea, poate provoca și probleme de somn”, spun specialiștii de la Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale.
De asemenea, recomandarea este ca prânzul să fie luat departe de birou sau ecranul calculatorului. Într-un studiu care a implicat 420 de persoane cu obezitate, cei care au luat prânzul înainte de ora 15 au pierdut mai mult în greutate decât cei care au consumat prânzul mai târziu, în decursul unei perioade de cinci luni, în ciuda faptului că au consumat același număr de calorii și cantități comparabile de grăsimi, proteine și glucide.
Masa de prânz este ideală dacă combinați legume, proteine sănătoase și carbohidrați. Dacă doriți să adăugați grăsimi, alegeți grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, avocado și nuci. Supele și tocanele de linte sunt o variant bună pentru prânz. Un sandviș de salată de curcan sau ton pe pâine integrală este o altă opțiune bună de prânz, cu niște frunze de spanac și legume precum castraveți, morcovi sau felii de ardei cu hummus.
Citiți principiile noastre de moderare aici!