Lucrările de la spitalul de copii au început în 2018 și sunt propriu-zis finalizate, în prezent derulându-se recepția acestora. Au donat peste 350.000 de oameni și peste 7.000 de companii. Ar mai fi nevoie de 5,2 milioane de euro, fără TVA, și pentru echiparea unității.
Spitalul va asigura infrastructura necesară pentru oferirea de îngrijire multidisciplinară copiilor cu patologie oncologică și alte boli grave, aducând mai multe premiere în România. De exemplu, blocul operator cu cinci săli de operație a fost realizat exclusiv din sticlă pentru reducerea infecțiilor nosocomiale. Există și alte facilități gândite pentru însoțitorii copiilor: spații de relaxare, cinema indoor, studio radio și grădină interioară etc. Acesta va avea și primul departament de radioterapie pediatrică dintr-un spital public, iar secția ATI va avea saloane individuale și acces pe baza unui sistem clean hands. Per total, clădirea ocupă 12.000 de metri pătrați și va avea 187 de paturi.
„Lucrările de construcție s-au finalizat, suntem în proces de recepție lucrări și cât de curând vom pregăti operaționalizarea Spitalului construit de Dăruiește Viață cu sprijinul a peste 350.000 de oameni și peste 7.000 de companii. Acum este momentul potrivit să ne gândim la cum va funcționa zi de zi, ce nevoi vor avea pacienții, cadrele medicale și părinții. Pentru că #NoiFacemUnSpital înseamnă mai mult decât o clădire, înseamnă un alt fel de a primi îngrijire medicală în România”, transmite Oana Gheorghiu, fondatoare a „Dăruiește Viață”.
Mecanismul noii campanii #NoiFacemUnSpital
Pentru a finaliza cât mai rapid și echiparea noului spital, cei de la „Dăruiește Viață” au lansat un nou mod de a dona în cadrul campaniei #NoiFacemUnSpital, cu ajutorul unei aplicații de livrare de mâncare.
„De câte ori în viață poți spune că ai echipat un Spital? Sau că ai participat la dotarea unui Spital de copii? Este încă o premieră pe care Dăruiește Viață o aduce cu inițiativa #NoiFacemUnSpital, pe lângă multiplele premiere la nivel de infrastructură medicală și condiții de tratament create în Spitalul construit exclusiv din donații și sponsorizări. Am considerat că luna iunie este o lună perfectă pentru a începe această campanie care ne va oferi resursele necesare să asigurăm copiilor cu patologii grave condiții de tratament ca în Europa de Vest ”, spune și Carmen Uscatu, altă fondatoare a „Dăruiește Viață”.
Teoretic, românii își vor putea „comanda” diferite jucării și echipamente medicale. Practic, nu vor primi ei aceste comenzi, ci vor merge sub formă de bani în conturile celor de la „Dăruiște Viață”, pentru a achiziționa cele necesare. Asociația speră să strângă, astfel, peste 150.000 de euro.
Iată mecanismul campaniei: „Intri în aplicația Tazz, la secțiunea Magazine și poți alege din oferta «Dăruiește Viață» produsele pe care vrei să le donezi, de la jucării pentru copii, stickere pentru pereți, la instrumental medical, măsuțe pentru blocul operator și chiar consumabile de tipul mănuși, seringi, etc. Produsele sunt virtuale, achiziția lor însemnând de fapt o donație pentru inițiativa #NoiFacemUnSpital. Opțiunile disponibile de donație încep de la 5, 10, 100 lei și urcă până la 100.000 lei. 100% din fondurile strânse din comenzile realizate în aplicație vor fi direcționate către Dăruiește Viață”, explică reprezentanții „Dăruiește Viață”.
Trimite articolul
XMergeti dupa bani la casa de asigurari. I-am depus acolo.
Cate spitale s-au facut in cei 2 ani de pandemie?
Si cateva vile….doar nimeni nu controleaza donatiile!!! Incasam 100 investim 5 ….. Asta asa a fost este si va fi!!!!