Femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni. Ea a fost internată în secţia secția de Anestezie și Terapie Intensivă a fostului spital municipal din Arad. După ce starea de sănătate s-a agravat, pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, medicii au decis să o transfere la Timişoara.
„În drum spre Spitalul Judeţean Timişoara, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, intubată şi resuscitată din nou la Unitatea de Primiri Urgenţe din Timişoara, unde a decedat”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Horia Timiş, pentru Aradon.ro.
Din informațiile TION, gravida nu avea probleme de sarcină. Doctorii au descoperit-o că avea saturația de oxigen de 70 la sută, foarte scăzută. A fost trimisă la Spitalul Județean Timișoara, pentru a o stabiliza. A făcut un stop pe ambulanță, în drumul Arad-Timișoara, și încă trei stopuri la Unitatea de Primiri Urgențe, la Spitalul Județean Timișoara.
„Este vorba despre o gravidă care era în 28 de săîptămâni, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Arad. A fost testată pozitiv Covid.. A fost consultată de colegii de la Obsttetrică-Ginecologie. Pe parcursul internării la Arad pacienta nu a prezentat nicio problemă obstetricală. Astăzi am fost anunțați că se transferă pacienta la Timișoara. Se dorea un prim consult la clinica noastră, iar apoi să fie transferată spre Spitalul de Boli Infecțioase. Au apărut complicații majore, motiv pentru care a fost transferată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, unde din păcate, cu tot efortul depus de colectiv, nu au putut-o resuscita. Avea comorbidități”, a spus Marius Craina, șeful Clinicii Bega din Timișoara.
UPDATE. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara: „O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești”
Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, consideră că „o simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești” în cazul gravidei transferate de la Arad.
„Astăzi am avut un caz halucinant din punctul nostru de vedere, cu o tânără însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă Covid-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. A făcut un stop cardiorespirator în ambulanță și a fost redirecrecționată către UPU (Unitatea de Primiri Urgențe) Județean, pentru că este cel mai performant spital din regiune. Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardiorespiratorii în UPU și nu a mai putut fi salvată, Atât ea cât și fătul au decedat. De ce este halucinant cazul? Pentru că, din informațiile noastre, pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad, inițial, asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la maternitatea Covid-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean, inițial în secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic care a evidențiat sarcină normală. Când pacienta a început să se decompenseze respirator (insuficiență respiratorie) a fost transferată pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a acelui spital, unde nu ar mai fi fost urmărită. Din informațiile noastre, a fost „descoperită” în această dimineață la raportul de gardă, de către un inspector epidemiolog, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70 la sută, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de Anestezie și Terapie Intensivă. Fiindcă pacienta nu prezenta probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct în secția ATI, pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, a unui părinte și a unui făt”, a declarat pentru TION Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Trimite articolul
XNiciodata in aceasta viata nu vom scapa de asemenea cazuri si ce este dureros ca nici vinovati nu vor pati nimic colegiul doctorilor si alte entitati vor mesteca si tergiversa cazul pina la calendele grecesti,Romania nu este o tara locuibila,cine poate,cu cit pleaca mai repede, cu atit le va fi mai bine,este doar unul din multele cazuri de acest gen,nimkc nu merge in tara asta,nimic,absolut nimic si nu este nici o sansa sa se indrepte lucrurile vreodata,indolenta s a instapinit in acesti 30 de ani,inainte,intr un caz de genul acesta,vinovatii infundau puscaria ani grei,si totul mergea pe repede inainte.
-
Stai că apare Friț cu o “soluție”, dar o va pune în practică doar dacă va ajunge primar.
În Arad nu există ATI, MEDICI, OXIGEN? Doamne ferește la ce ne așteaptă…
Nu pot să cred… Au uitat pacienta apoi au descoperit-o cu saturație de 70%…
Chiar așa de disperați sunteți să aveți morți de covid? Ce mama naibii se petrece în țara aceasta dacă nici de gravide nu vă mai pasă? La ce servește panica asta pe pâine?
La final ni se spune că o simplă intubare ar fi salvat 2 vieți. Pe bune? Sau dacă era gravida în Austria, nu? Scopul vostru este ca noi toți să părăsim țara, așa, dacă vrem să nu murim la primul contact cu spitalele țării.
Sunt curios dacă va fi cineva tras la răspundere.
Dumnezeu să o odihnească pe mămică și pe îngeraș. Singurul lucru bun este că au scăpat din cloaca asta pe care ați creat-o.
Daca informatia data de Tion este corecta, si cred ca este, as vrea sa zic si eu , pe scurt, caceea ce se intampla in tara asta merge catre holocaust.
Imi pare rau sa citesc stiri de acest gen si in confuzia in care ne aflam nu imi permit sa spun prea multe.
In primul rand, as vrea sa-mi aduc condoleantele
mele familiei care este in suferinta .
In al doilea rand as vrea sa ii rog pe cei in caz (Tataru, Arafat, etc.) sa ia masurile cuvenite apartinand acestui caz care va putea sa aiba continuitate (sper ca nu).
Rusine!E oribil ce se intampla,nici nu vreau sa ma gandesc cat s-au fofilat cadrele medicale,iar acum 2 vieti au murit din cauza incompetentei!Am nascut pe perioada pandemiei si este oribil ce se intampla in spitale,dar evident,nu se ia in considerare,degeaba vorbesti,căci au o scuza numita COVID!E frustrant si enorm de trist..multa putere familiei indurerate😔
I-a sa auzim acuma doctorii de facebook: “minciuni, nu exista nici un virus, nu a existat nici macar aceasta gravida si nici nu a murit. E totul o minciuna, o conspiratie!”
Hai ca sunteti plini de desteptaciune!
Sa mori cu zile in spital, dupa ce stai intre doctori si sa iti lase starea sa se agraveze pana mori! Extraordinar! Si nu in vreun dispensar de la cracanatii din vale ci intr-un oras mare din tara, arad. De ce sa mai transferi pacientul? Nu au ATI la arad??? Era suficient sa sune la doctorii din timisoara sa ceara sfaturi si sa le execute, nu sa o mai puna pe drumuri!
Astia sunt doctorii din romania! Aia care te ingrijesc, care se zbat acuma cu covidul ii numeri pe degete, marea majoritate sunt indolenti, incapabili si se gandesc doar la bani si desi au salarii enorme acuma tot cu spaga si cu cabinete private merge treaba!
Pana acum se stia ca se trimit la Timisoara bolnavi din spitale din orase mici, si/sau care declinau competente, gen Petrosani.
Inteleg ca si Spitalul Municipal din Arad este mai nou un spital “satesc” ?
Cand incaseaza salarii de 1500-2000-2500 Euro sau mai mult net e OK. Cand e un caz mai complez, hop la Timisoara !
-
De când încasează salarii din astea fug și se ascund de pacienți prin spitale. Noaptea mintii. Știu din surse sigure. Evident că nu toți, medicilor cu conștiință și vocație le transmit respectul și recunoștința mea. Celorlalți… Să se judece singuri.
De ce nu i bagati la puscarie pe cei care ,, nu au mai observat o pe mama insarcinata?”” ???? asa scrie in articol ca a fost uitata acolo la ATI si nimeni nu a mai bagat o in seama , ba! ….sa te fereasc Dumnezeu de ai de dinastia in spital ca acolo iti e capatul de drum, trist dar adevarat indiferenta te face conplice la crima m daca in fata ta cineva e ucis iar tu nu faci nimic esti complice …….
Am scris vreo doua mesaje pe la inceputul pandemiei subliniind ca trebuie sa ne protejam de COVID nu pentru cat este el de periculos, ci cat de periculos e sistemul medical din Romania… La cateva zeci de mii de cazuri, e de ajuns sa fii o persoana din acele <1% care au simptome grave si sa te trezesti intr-un sistem cu sectii de ATI prea putine, dotate minimal, poate si insalubre, cu personal supraincarcat si scarbit de oamenii pe care ii doare in fund de ei si care stau bot in bot discutand de teoria conspiratiei. La ce va asteptati oameni buni? Credeti ca va veni vreun zeu sa ne rezolve mizeriile? NU!!! Noi suntem singurii care trebuie sa ne protejam. Pana la urma tot marea masa va suferii din cauza COVID, prin morti si saracie! Pe langa masti in aglomeratie si spatii inchise, spalat de maini, etc, s-a demonstrat ca si reducerea la minim a deplasarilor izoleaza virusul… Acum, fiecare face ce vrea, "cu o moarte suntem toti datori", pacat ca pentru supravietuitori va mai exista si o saracie crunta pana ala moarte!
Daca nici la ATI nu te urmareste nimeni, sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de cadre medicale. Masuri dure, rapid! Dati exemple, si afara din sistem cu ei.
Condoleante familiei. Mare tristete si durere chiar daca nu cunosc familia. Ma întreb totusi, oare în ambulanta cu care a fost transportata pacienta, nu exista aparatura de reanimare? Eu am vazut doar interirorul unei ambulante în Franta. Se prezinta ca un mic spital: ai toata aparatura necesara unei reanimari urgente astfel ca sa predai bolnavul la spital în stare ne-critica (când se poate, bineînteles).
Condoleante Familiei!
Privind saturatia de oxigen, ceva nu este clar. Senzorul pe care ti-l pune pe deget este legat de un monitor. La rândul lui, monitorul da alarma daca saturatia scade sub un anumit nivel! Atunci cum este posibil sa nu fi remarcat imediat?! Si ce, spitalul din Arad este situat în mijlocul savanei africane? Trebuie dus un pacient la Timisoara? De ce este mai bun spitalul din Timisora, Timisul tot judet este ca si Aradul. Calitatea spitalelor judetene ar trebui sa fie identica! Etc. Multe întrebari!
-
Ce zici tu este teoretic. Practic alarma este oprita si senzorul se pune pe deget odata la cateva ore, in rest sta deoparte.
Acest individ R.Patrascu,are studii si medicale in afara obedientei liberale,pentru care a primit aceasta numire de Manager,ce implica mult profesionalism si responsabilitate?!
Unde se afla elicopteru ? Cine-l programeaza, Arad sau Timisoara?
-
pentru informarea pionilor manipulati, elicopterul are baza pe fostul aeroport din Arad iar dispozitia de zbor este data de cei de la 112!
Celor care modereaza. Am scris și eu un comentariu la cele spuse de ” Cineva ” nu este publicat. Să înțeleg ca era prea pertinent?
Si cine este vinovat in tot acest ghiveci? Ca de obicei nimeni! Absolut nimeni! Asta inseamna medici care nu au nimic de-a face cu medicina, doar cu spagacina…Idioti dezumanizati!
pentru informarea pionilor manipulati, elicopterul are baza pe fostul aeroport din Arad iar dispozitia de zbor este data de cei de la 112!
gravida fiind..putea fi trimisa la maternitatea covid19 arad–sa fie intubata
ce sa caute-n timisoara?
cine a facut manevra de trimitere in timisoara este vinovatul nr.1
a condamnat-o la moarte
#
[incaodata aradul nu se dezice de..maltratare
dar opriti aradul–un oras f.dubios[cu cateva exceptii..%sau ca padurea cu..uscaturi
pacat!