„Prin proiectul «Ora de autoîngrijire» ne dorim să aducem în prim-plan informații din partea specialiștilor noștri, pe teme medicale, psihologice sau sociale referitoare la ce înseamnă o boală cronică oncologică sau non-oncologică și cum pacienții pot avea grijă de ei pe parcursul acesteia.
Autoîngrijirea presupune ca pacientul să își poată găsi puterea și priceperea pentru a prelua controlul asupra propriei stări de sănătate, iar acest lucru îl poate realiza învățând informații și abilități care să îl ajute să facă față schimbărilor sau problemelor pe care le poate experimenta în timpul și după tratamentul bolii în cauza. A avea grijă de noi, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, social și spiritual, înseamnă a ne dărui șansa ca fiecare zi să poată fi mai bună”, spune Alexandra Mihoc, psiholog la Centrul OncoHelp.
Conform specialiștilor, autoîngrijirea și conștientizarea problemelor de sănătate poate îmbunătăți starea pacientului și redă încrederea în sine. „Ora de autoîngrijire” vine în sprijinul pacienților și familiilor lor pentru a-i sprijini să treacă prin suferințele cauzate de o boală.
„Autoîngrijirea înseamnă să știi să te prețuiești, să te iubești, să visezi, să zbori, să crezi în frumos, să nădăjduiești…. și orice te face mai bun. Aceste întâlniri sunt un mod de a învăța împreună că relația cea mai importantă este cea cu tine însuți/ însăți, astfel încât să putem aprecia fiecare clipă de viață”, spune dr. Dana Nagy, șeful Compartimentului Îngrijiri Paliative de la Centrul OncoHelp.
Programarea pentru înscrierea în acest proiect sau obținerea mai multor informații se pot face la telefon 0723.443.883 sau la adresa de e-mail: iuliana.lutsch@oncohelp.ro.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XIntri in depresie doar cand vezi cine sant specialistii. Pana la urma Dumnezeu e cel mai mare specialist.