Medicii, mai ales cei de la Urgențe, pricipala „poartă” de intrare în spital a cazurilor care au nevoie de asistență medicală imediată, s-au confruntat deja cu cazuri în care unii pacienți au declarat că nu vin din străinătate sau din izolare, ori că nu au luat contact cu o persoană cu coronavirus, iar mai târziu s-a dovedit că au COVID-19.
Pentru a evita astfel de situații, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara va fi instalat un aparat care va scana pacienții încă din zona de triaj, pentru a vedea dacă au semne de coronavirus la nivelul plămânilor – mai precis leziuni ale acestor organe. Aparatul este primit gratuit, în cadrul unui parteneriat, de la Institutul Marius Nasta din București și va fi instalat joi, 9 aprilie. Pe acest echipament va fi folosit un soft al timișorenilor de la XVision cu inteligență artificială, care poate recunoaște leziunile plămânilor.
„Am încheiat un parteneriat cu Institutul de Pneumologie Marius Nasta din București, prin care cei de acolo ne pun la dispoziție un aparat cu ajutorul căruia vom îmbunătăți și mai mult triajul complex pe care-l efectuăm la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara. Astfel, pe aparat va fi instalat softul de inteligență artificială creat de antreprenori și medici timișoreni de la XVision, care are un algoritm ce caută leziunile pulmonare tipice infecției cu coronavirus. Astfel, cu ajutorul acestui aparat și cu ajutorul programului de inteligență artificială, noi vom scana fiecare pacient care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe, deoarece experiențele internaționale arată că pacienții pot fi asimptomatici, însă ei pot prezenta leziuni pulmonare, indicative pentru infecția cu coronavirus. Automat, dacă au leziuni pe plămâni, ei vor deveni suspecți”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Trimite articolul
X“Aparatul va face o scanare rapidă”, auzi. si minte ca ai virusul, apoi intri in carantina din cauza unor idioti
-
tibi, daca mama ta e internata in Județean si vine o pacienta cu COVID19 si minte ca nu a fost in străinătate si ca nu are febra si e internata in acelasi salon cu mama ta iti convine? “Idiotii” vor sa evite asta, chiar daca tu nu iti dai seama. Ca sa intelegi si tu, aparatul ridica o alerta, dupa aceea pacientul va fi analizat temeinic, nu se ia o decizie pripita.
-
Lui Marius B.
Cind mai au ei asa de mult timp de analize profunde. Nu l-ai auzit pe Ministrul sanatatii, spuea ieri, ca toti bolnavii sa fie catalogati ca su cu COVID?
CIne crezi tu ca o sa-si piarda timpul cu tine?
Tu pe ce lume traiesti? Si un alt aspect, tu nu stii ca peste teot trimit biolnavii acasa, toti cu alte boli decit nouataea de COVID, asa ca prea mici sanse ca sa mai fie altcineva in saloanele spitalului cu alteva in afara de COVID.
Mai informeaza-te si nu raspindi prostii. Bineinteles ca aparatul a costat o groaza de bani si in final va fi platit din nbanii oamenilor si va ajunge si asta sa contribuie la noii imbogatiti, parvenitii dupa COVID.
-
Si care e modalitatea medicala de a depista o leziune pulmonara?asta e un aparat gen biorezonanta..nu este acreditat si validat stintific,,,
Le lua temperatura in frunte dupa ce își lipeau sticle reci. Nu sunt în stare sa facă o proba sau un test corect de SARS si se vorbeste de scanere cand pun diagnostice după ureche Cand s-a auzit de dosare penale la Odobescu, hopa, bebelusii nuai sunt pozitivi, atumci ale cui au fost probele pozitive de la laborator?