După două luni de pandemie și după prelungirea termenului limită de plată a dărilor la bugetul local, reprezentanții Primăriei Timișoara au verificat situația încasărilor la bugetul local. Au fost zile în care s-au plătit doar 70.000 de lei, iar diferența dintre încasările de anul acesta și cele de anul trecut este destul de mare: aproape 8 milioane de euro, adică peste 37 de milioane de lei.
„În martie 2020, încasările au scăzut de la 108,9 milioane de lei, în martie 2019, la 77,5 milioane de lei. În aprilie 2019 am avut încasări de 60,3 de milioane de lei, iar în aprilie 2020, 53,8 milioane de lei”, au anunțat oficialii municipalității.
La sfârșitul lunii aprilie, susține conducerea PMT, s-a încasat extrem de puțin.
„A fost un interval în aprilie, mai spre final, când am încasat incredibil de puțin. Au fost zile în care am încasat 70.000 sau 100.000 lei, ceea ce, de când sunt eu primar, nu s-a întâmplat. De obicei încasam între 500.000 și 2 milioane de lei. Bine, mai rar 2 milioane de lei, dar în orice caz peste 500.000 lei. Acum am încasat așa de puțin, încât eram pur și simplu disperat”, spune primarul Timișoarei.
Nu se renunță la investiții, dar nu se știe care încep
La un simplu calcul, încasările la bugetul local au scăzut cu 37,9 milioane de lei, dar acest lucru nu înseamnă că primăria renunță la investiții. Deocamdată oricum nu se știe ce lucrări vor începe pe teren, mai ales că primăria a pornit în ultima perioadă mai multe licitații pentru desemnarea unor firme cu care să încheie contracte pentru diverse obiective.
„La investiții noi nu am renunțat, am dat drumul la toate licitațiile. Nu dăm ordin de începere a lucrărilor decât în măsura în care știm că avem acoperire financiară să și susținem lucrările. Lăsăm să curgă totul, în gândirea pozitivă că, și pe seama deficitului bugetar, care nu va mai fi așa cum fusese planificat prin legea bugetului, și prin alte pârghii, vom putea să facem față din punct de vedere financiar”, a mai explicat edilul-șef.
Primăria Timișoara a anunțat, în 2020, cel mai mare buget din istorie: 2,2 miliarde de lei, din care 687,4 milioane lei pentru dezvoltare. Anul acesta sunt programate să înceapă mai multe lucrări, iar despre unele dintre ele se vorbește de câțiva ani buni. Amintim doar câteva din domeniul infrastructurii: modernizarea străzii Grigore Alexandrescu (6,65 milioane de lei), reabilitarea străzii Mareșal Constantin Prezan (41,74 milioane de lei), lărgirea Bd. Sudului (10,82 milioane de lei).
Trimite articolul
Xprobabil ca …pandemia….o sa faca o gaura imensa…e doar inceputul!
…o gaura mondiala!
O sa platesc impozitul pe casa si pe masina cand nu o sa mai fii tu primar gunoiule
-
Si eu voi plati muuult mai incolo, muuuuult mai incolo. Si multi apropiati fac la fel. Si clienti. Sa nu se bucure de banii nostri, macar de data asta.
Oricum ar fi fost donati la Colterm sau la Catedrala Neamului…
Fata de “gaurile’ Robu,e normala avand in vedere starea de urgenta si ce urmeaza starea de alerta,mai degraba tot stare de graba…
Gaura e robu care face sa dispara 300 mil de euro anual si nu stim pe ce! Deci pandemia pandemiilor nu poate sa il bata pe el!