Ministerul Sănătății anunță că a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază ă personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020. Astfel, 44.074 de angajați din sistem vor primi stimulentul de risc, în valoare de 2.500 lei.
Prin urmare, pentru luna aprilie, 14.355 de persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 de lei brut. Sumele vor fi alocate de la bugetul de stat, pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Acești bani urmează să fie recuperați ulterior printr-un proiect finanțat din fonduri UE.
În plus, alte 29.719 de persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Și acești bani urmează să fie recuperați în cadrul proiectului cu finanțare europeană.
“Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților. Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă” a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.
Trimite articolul
XCeeee? Si functionarii care au avut contact direct cu clientii nu au parte de nimic? Numai pnl poate face asa nedreptate!! Strigator la cer!!
-
Cei mai multi bani ar trebuii sa primeasca dascalii au lucrat numai online.
-
Cred că se referea la farmaciști și vânzători…
-
Primesc stimulente de ciocul mic.HA HA
-
Atunci sa lucreze numai aceia care au primit stimulentul, restul care nu, sa stam acasă, chit ca lucram în aceasii structura, dar aici vorbim la nivel de șefi, care fac listele pentru primirea stimulentul după bunul lor plac. Rusine. Rușine, Ori dați la toți ori la nici unul.
Pentru a avea cat mai multe fonduri trebuie sa declari cat mai multe cazuri de covid.
Nu vede nimeni aici un conflict de interese?