Platforma, lansată în premieră, ajută pacienții care au boli pulmonare, fibroză sau alte boli interstițiale, să primească o a doua opinie de la o echipă a spitalului de la Pădurea Verde. Aceasta este formată din specialiști în pneumologie și radiologie.
Platforma este securizată, se pot încărca rezultatele investigațiilor imagistice, dar și alte documente medicale pe care le dețin. Utilizatorul își creează un cont, se logheaza cu o parolă care se generează automat și care oferă securizare suplimentară. Apoi își introduce datele personale. Informațiile din contul utilizatorului pot fi văzute de cel ce încarcă analizele și de medicii care fac parte din echipa de diagnostic.
Pagina platformei este disponibilă AICI, iar pe butonul upload pacient, dacă transmiteți adresa de e-mail, veți primi link de accesare pentru încărcarea documentului și crearea profilului de pacient. Este recomandat să verificați folderul Inbox sau SPAM și să nu folosiți o adresa de Yahoo.
„Pacientul sau medicul acestuia pot să introducă în platformă imagini CT, istoricul medical, informații despre alte afecțiuni, dar pot să adauge și probele funcționale pe care le-a făcut pacientul de-a lungul timpului, de exemplu, analiza de spirometrie. Odată finalizată această etapă, informațiile intră în atenția echipei de specialiști ai spitalului nostru care evaluează cazul. În unele situații sunt solicitate informații sau investigații suplimentare, după care echipa noastră se pronunță asupra diagnosticului, practic realizează o încadrare în boală. Opinia medicală a echipei de pneumologi și radiologi vine însoțită de recomandări de investigații și monitorizare. Nu oferim însă tratament”, spune Diana Manolescu, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.
După ce medicii de la „Victor Babeș” oferă diagnosticul, pacientul primește și recomandări de tratament sau pentru investigațiile următoare.
Pneumonia Interstițială Difuza (PID) reprezintă un grup de peste 200 de afecțiuni respiratorii care afectează structura plămânului. Diagnosticarea este dificila din cauza numărului mare de boli care au aceleași simptome, iar diferența o face experiență medicală, îndeosebi pe partea de imagistică. Unele dintre afecțiuni sunt foarte severe și au o rată de supraviețuire medie de 4-5 ani, au mai precizat reprezentanții spitalului de la Pădurea Verde.
Clinica de Pneumologie a Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. „Victor Babeș” Timișoara este centru de referință al patologiei interstițială pulmonară, certificat de Ministerul Sănătății încă din 2019.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XA doua parere pentru covid e ilegala. Hahahahhahahahahaha