Pot începe lucrările la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara, după ce miercuri consilierii județeni au aprobat în plenul instituției devizul general actualizat la faza de Proiect Tehnic și contribuția CJ Timiș, pas premergător începerii șantierului.
În urmă cu o săptămână a fost predat amplasamentul, zona a fost împrejmuită cu garduri și s-au mutat arborii. Noua clădire va fi amplasată pe terenul dintre Spitalul Județean Timișoara și Casa Austria. Va avea o suprafață utilă de 4.761 metri pătrați.
64,3 milioane de lei pentru noua maternitate
64,3 milioane de lei este investiția pentru noua maternitate, dintre care cheltuieli pentru construcție și montaj reprezintă 44,4 milioane de lei. Conform contractului, maternitatea trebuie să fie gata în doi ani de la începerea lucrărilor.
Contractul de proiectare și execuție a noii maternității a fost semnat cu constructorul, asocierea Construcții Erbașu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con, în luna iulie a anului trecut.
Maternitatea va avea compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă. Finanțarea proiectului se face prin finanțare nerambursabilă printr-un proiect european România-Ungaria („Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie dintre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu Timişoara şi Clinica de pediatrie din Szeged”), din bugetul de stat și contribuție CJ Timiș.
Lucrările la maternitate, „în ritm de lucru alert”
Se vor lucrări „în ritm alert” pe acest șantier, pentru ca maternitatea să fie gata repede, așa cum au apreciat reprezentanții CJ Timiș la predarea amplasamentului.
„Pentru menținerea unui ritm alert de lucru, Consiliul Județean Timiș vizează simultan mai multe planuri de acțiune și monitorizează cu atenție progresele înregistrate. Prezent la vizita de lucru, administratorul județului, Marian Vasile, a atras atenția tuturor părților implicate asupra nevoii de corelare a eforturilor și de realizare cât mai rapidă a construcției”, spun reprezentanții CJ Timiș.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XNu v-ati saturat sa tot auziti se va face, se va incepe…..rar spre deloc auzi cate un am facut……dupa 30 ani de la revolutie mai exista oameni care pun botu’ la vom face, vom incepe, vom reforma inseamna ca suntem o tara de idioti
-
Corect! Vreau sa vad stirea ca ESTE GATA MATERNITATEA, restul e gargara. In asemenea cazuri presa ar trebui sa aibe demnitate, un mic boicot si putin sange in c…. si sa nu mai publice nici o stire care incepe cu “o sa facem, o sa dregem o sa o sa… ” nimic, doar rezultatul final.
Dupa ce Dobra a anuntat ca se face aceasta maternitate, Robu a intrat in competitie si a vrut sa faca si el una.
Iulie 2018: Nicolae Robu promite o maternitate nouă până în 2021, pe str. Balta Verde, in locul unui parc.
Aprilie 2019, Robu: “Eu sper ca lucrările de execuție să poată începe chiar din acest an. Noua maternitate va arăta superb, iar interioarele și dotările vor fi la cele mai înalte standarde în domeniu. După toate evaluările, va fi cea mai modernă maternitate din România.”
Noiembrie 2019, Robu: “Într-o săptămână vom primi toată documentația și vom demara procedurile pentru obținerea autorizației de construcție. Aceasta cladire se va intinde pe 15.000 mp de teren si va avea 10 sali de nastere si 6 etaje”
2020, Robu: …liniste…, s-au dus banii pe SF la cine trebuie, misiune indeplinita.
2021 – Robu isi numara terenurile primite “mostenire” in ultimii ani, 22 la numar, si leafa muncita greu in 2020: 164.268 de lei ca primar, 278.788 de lei ca profesor (desi statea cate 12-14 ore pe zi in primarie, plus cele 52,5 ore/zi pe facebook) si 9.291 de lei ca membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta. Adica o poza la ziar cu pantalonii suflecati pe santierele orasului (ale Primariei, particulare, ale judetului, nu conteaza), cam 4.200 lei. Lalait la ghitara in camera de langa biroul primarului: 220 lei/ora.
Foarte bine si cred ca o sa se faca dar tot cred ca trebuia facuta undeva in afara orasului, inconjurata de un parc , de iarba verde, copaci… nu de balamucul de la judetean, e vorba de copii mici, femei insarcinate, au nevoie de liniste, aer curat, verdeata, nu de Judetean, trafic greu, stadion, tramvaie, o gramada de betoane in jur… totusi , succes , si asa in stil romanesc, sa se faca.