Ciolacu a fost întrebat marți, la Guvern, despre lipsa de personal medical din anumite spitale din ţară, un exemplu fiind spitalul de la Găeşti.
„Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunţă, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI. Acum, după discuţiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituţiile mari spitaliceşti. Sunt programele naţionale, sunt şi ONG-urile, ‘Salvaţi Copiii’, „Caravana cu medici”, unde se încearcă să se meargă cu actul medical, cu prevenţia, cu controalele medicale în zona rurală, dar trebuie să recunoaştem că sunt câteva instituţii de elită, spitaliceşti, cum e Spitalul Universitar, cum este Institutul Fundeni, acolo se salvează vieţile, acolo intră pacienţii aproape fără speranţă şi pleacă pe picioare. Acolo, am discutat cu domnul ministru, şi o să venim cu o soluţie ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nu mai au timp, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia”, a declarat Ciolacu, citat de AGERPRES.
El a explicat că soluţia va ţine cont şi de eventuala modificare a unui ordin al ministrului Sănătăţii, emis pe vremea când la şefia ministerului se afla Eugen Nicolăescu, care elimină distincţiile între medicii de diferite specialităţi.
Şeful Executivului a participat marţi, la Palatul Victoria, la prezentarea a trei caravane medicale, în cadrul evenimentului de lansare a serviciilor medicale mobile pentru mediul rural, organizat de Salvaţi Copiii România în parteneriat cu Guvernul.
Trimite articolul
Xanagajari pe pile/nepotisme…dooh.
Un lucru este sigur ,calitatea vietii in Romania este in cadere libera.Vecinii nostri. Ungaria si Bulgaria sunt in crestere.
S-au deschis cu promisiuni pentru cei implicați în campania electorală? Întreb pentru un prieten ce stă cu lista prin centru.
Nu se pot face alegeri din 2 in 2 ani? Intreceam si Japonia, germanii veneau sa lucreze la noi, austriecii se bateau sa ne ingrijeasca pensionarii, americanii dadeau zeci de mii de dolari sa se opereze de polipi in spitalele din romania. Mai ascult uneori melodia formatiei “Cassa locco”: Eterna si fascinanta Romanie.