Medicii de la „Victor Babeș” le-au comandat de ceva timp, încă de când au văzut care este situația prin care trece Italia.
„Avantajul nostru a fost că s-a făcut comanda înainte să fie declarată pandemia oficială, pentru că ne-am dat seama cu ce se confruntă colegii din Italia. Sunt primele ventilatoare venite din țară, care nu au fost comandate de guvernanți”, ne-a spus Cristian Oancea, director medical în cadrul spitalului de lângă Pădurea Verde.
La spitalul de boli infecțioase erau doar nouă paturi de terapie intensivă unde puteau fi tratați bolnavii de Covid-19 care ajungeau în stare mai gravă, astfel că era nevoie de mai multe ventilatoare. S-a ajuns la zece paturi, dintre care două pentru copii. Cele zece ventilatoare nou-nouțe vor putea fi puse la Secția de Chirurgie Toracică.
„Cele zece ventilatoare sunt și portabile. Dacă trebuie, le punem pentru ATI. Containerele nu le mai luăm, pentru că în primul rând cu ventilatoarele acestea putem să transformăm Secția de Chirurgie Toracică în ATI. Trebuie să fim foarte atenți la banul public. Noi acum avem șase pacienți, capacitatea noastră ajunge undeva la 20. Noi credem că este suficient, incidența este în scădere, sperăm să fi depășit deja cu bine al doilea val, dar nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie să respectăm măsurile de distanțare fizică, să purtăm măști, să ne spălăm des pe mâini cu apă și săpun și să evităm contactul cu persoanele virusate”, a mai declarat Cristian Oancea pentru TION.
Inițial, conducerea spitalului plănuia să cumpere și un spital mobil ATI, format din containere, însă s-a renunțat la idee. Ventilatoarele au fost aduse din Elveția și au costat aproximativ 1,1 milioane de lei, din fondurile primăriei.
S-au împlinit recent două luni de când medicii timișoreni tratează bolnavii de Covid-19.
Trimite articolul
Xnu le va folosi nimeni. o bifa pe o lista, de ochii fraierilor
-
vai de capul tau mai Tibilica….Germania are 25000, oare le au degeaba
Nu le va folosi nimeni, nici nu e nevoie de ele
-
A vorbit un expert in sanatate ce sa-ti spun dar daca merge mata la spital infectata cu covid 19 si trebuie intubata si nu au ventilator ca sunt folosite toate ….intri aici si scrii un coment si ii faci in toate felurile pe toti ca esti cap patrat cu minte in colturi , ba cand face omul un lucru bun ….tot rupti in cur si cu pretentii sunt unii .
-
Va rugam fiti mai politicos, omul doar sia exprimat o opinie in care foarte multa lune crede.
-
Da, vorba Lapushneanului. Plecati primii, caci a voastra e imparatia cerurilor. Relu a fost domn.
-
-
Am citit eu gresit în TION sau s-a scris cà în Timisoara s-au proiectat si dat în executie semenea ventilatoare? Daca am gresit, scuze. Dacà nu am gresit, oare de ce nu se mai pomeneste în ca faza se gasesc? Poate s-au si livrat?
Este o opinie general acceptata A doctorilor ca intubarea nu ajuta. Cel mai adesea face mai mult rău. Coagularea sângelui are loc in întregul organism și nu doar la plămâni.
1. Vitamina C injectabila minim 50ml/zi.
2. Ultraviolete peste albastru de metilen.
3. Ozonoterapia
Acestea 3 sunt cele mai eficiente metode in acest moment.
Da. Sunt cercetător!
-
Si ce cercetezi? Impactul radiatiilor electromagnetice din spectrul 5G asupra Covid-19? Lasa parerile doctorilor care au pregatire in domeniul bolilor infectioase si a terapiei intensive! Tot internetul s-a umplut de idioti utili…
-
Stimate dr “Alban” sunt director de spital in bucuresti și tocmai am salvat viața unei paciente in stare critica cu vitamina c injectabila. Va mulțumesc pentru mesajul dv.
-
La ce Spital? Dacă vă dezvăluiți identitatea, o fac și eu! Cine poate crede că poate fi salvată viața unei paciente în stare critică cu vitamina C? Nu neg efectele benefice ale vitaminei C, dar să nu sărim, totuși, peste cal, vorbim de medicină, nu de școala de șamani…
-
-