Asociația Moving On Breast Cancer din Timișoara a primit o donație în valoare de 40.000 de lei de la o firmă de produse cosmetice din oraș și a folosit banii să cumpere 100 de proteze mamare noi. Acestea urmează să îmbunătăţească viaţa femeilor care luptă sau au luptat cu cancerul de sân.
Această maladie reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate în rȃndul femeilor, educaţia fiind cea care poate schimba şi, totodată, salva vieţi. Mai mult, pentru o femeie care a suferit intervenţii chirurgicale şi care, dincolo de efectele bolii, suferă din cauza stigmatizării şi a traumelor, o proteză reprezintă un pas către creşterea încrederii în sine.
„Protezele mamare oferite, perucile, sprijinul financiar pe care îl folosim pentru a oferi, la nevoie, servicii de consiliere psihologică femeilor care s-au luptat sau încă se luptă cu cancerul…. toate acestea înseamnă enorm, iar impactul vostru asupra vieţilor acestor femei este unul uriaş. Împreună educăm femeile cu privire la importanța auto-palpării și a diagnosticării precoce a cancerului la sân, insistând pe cel mai important aspect – acela că prevenția salvează vieți”, a declarat Mihaela Ciotea, fondator al Asociaţiei Moving On Breast Cancer.
Moving On Breast Cancer este o organizație non-profit dedicată susținerii femeilor afectate de cancerul de sân. Asociația își propune să educe femeile din comunitate cu privire la riscurile cancerului de sân și să le susțină pe cele care suferă de această boală și care au nevoie de peruci, proteze mamare ori consiliere psihologică.
Dincolo de campania de educație și prevenție, desfășurată în parteneriat cu mai multe companii din județul Timiș, asociația oferă susținere femeilor diagnosticate cu cancer de sân, oferindu-le sprijin și o comunitate în care să aibă parte de înțelegere și susținere pentru a trece prin întregul proces de vindecare.
Potrivit unei statistici realizate luna trecută la nivel național, o pacientă cu cancer de sân din România pierde în medie 276 de zile de la momentul primelor semne ale bolii până la începutul tratamentului. Astfel, de la primele semne ale bolii până la efectuarea biopsiei trec în medie 150 de zile, până la stabilirea diagnosticului trec încă 69 de zile și încă 68 de zile până la începerea tratamentului.
În Spania, spre exemplu, o pacientă cu cancer la sân are nevoie de 178 de zile de la primele semne de boală până la inițierea tratamentului chirurgical.
Trimite articolul
XFemeile ce trec sau au trecut printr-o asemenea situație sunt deja destul de afectate psihic, nu mai este nevoie de asemenea formulări cum ar fi ” mutilate”. Nu totul este propagandă. Nu totul trebuie să aibe un impact emoțional, câteodată un articol poate fi doar informativ.
Mare grijă la psihologia necesară în medicină.
Oameni buni, femeile care trec prin cancer de sân NU sunt mutilate! Este o intervenție chirugicală imperios necesară tratamentului care le poate salva viața!