Timișoara a depășit cu mult rata de infectare de 3 la mia de locuitori, ajungând la 4,15.
Conform Instituției Prefectului, în acestă dimineață, localitățile cu rata de infectare cu Covid-19 peste 3 la 1000 de locuitori, cumulată la 14 zile, sunt: Timișoara – 4,15; Buziaș – 3,50; Sânnicolau Mare -4,11; Beba Veche – 3,23; Becicherecu Mic -3,26; Bethausen – 3,13; Biled – 4,10; Dudeștii Noi- 6,36; Dumbrăvița – 5,56; Fibiș – 4,60; Foeni – 4,57; Găvojdia -3,41; Ghiroda – 6,92; Giroc – 5,44; Giulvăz – 3,08; Jebel-4,49; Moșnița Nouă-3,51; Orțișoara – 3,58; Pesac – 8,14; Săcălaz – 4,89; Sânandrei – 4,79; Șandra – 3,19; Sânmihaiu Român – 3,47; Saravale – 3,29.
Localitățile cu rata de infectare peste 1,5 la mia de locuitori sunt: Ciacova – 2,63; Deta 1,83; Gătaia -1,50; Recaș 2,33; Balint 1,94; Banloc-2,56; Boldur -1,60; Bucovăț – 1,75; Cenad – 1,66; Curtea 1,55; Dudeștii Vechi – 2,73; Giarmata – 2,03; Lenauheim – 1,56; Margina -1,76; Nițchidorf -1,83; Otelec – 1,63; Peciu Nou – 2,63; Pișchia – 2,69; Remetea Mare – 2,42; Sacoșu Turcesc-2,52; Sânpetru Mare – 1,68; Satchinez – 1,96; Topolovățu Mare- 1,51;Uivar – 1,61; Variaș 2,09.
Calculul incidenței de infectare cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul județului Timiș, în ultimele 14 zile, ține cont de numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la dată transmiterii informării. Din acesta se scade suma cazurilor pozitive din focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusive căminele, internatele și spitalele.
În localități care au depășit rata de infectare cu Covid-19 de 1,5 sau 3 la mia de locuitori s-au luat deja, zilele trecute, mai multe măsuri, dintre care amintim:
Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:
– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrative teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară astfel:
– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori,
– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori
– doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unitățile administrative teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
Se instituie pentru toate instituțiile și operatorii economici publici sau privați obligația analizării modului de desfășurare a activității și organizării programului de lucru în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu, în unitățile administrativ-teritoriale cu rata de infectare peste 1,5/1000 locuitori.
Se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor.
Activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului astfel:
– până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
– până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2.
Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.
Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție. Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.
Se suspendă activitatea de pregătire fizică în sălile de sport/fitness, pe o perioadă de 14 zile, cu excepția activităților desfășurate de sportivi profesioniști, legitimați și/sau de performanță, în cadrul unităților administrativ teritoriale cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori.
Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din în unitățile administrativ teritorială este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
În unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori se suspendă pe o perioadă de 14 zile activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentare) târguri și oboare.
Trimite articolul
XHai acum sa va vad cu comentariile de genul. Guvernul pune-n cap economia.
Cand defapt cetatteanul e de vina pentru ca nu a putut respecta 3 reguli simple:
1. Poarta masca;
2. Pastreaza distanta;
3. Spalate pe maini cand ajungi acasa.
Asta se intampla cand crezi ca cetateanul roman poate sa fie responsabil.
-
si toate astea in conditiile in care in mod sigur, statistic vorbind, aproape fiecare om la ora de fatza, cunoaste personal cel putin o persoana care a fost deja infectata.
ce dovada mai mare ar fi ca e ceva serios, decat sa cunosti oameni care au fost infectati?
vorba ta, cetateni romani responsabili… de unde atata fericire?
-
Lasati-o balta cu cetățeanul român. Tot pupați picioarele civilizațiilor din Germania, Franța, Italia, etc. Pai aia de ce au covid daca sunt civilizati fata de noi? Mai deschideți ochii…
-
Nu exista padure fara uscaturi. Nu a zis nimeni ca alte popoare au scapat prin civilizatie de Covid, dar Romania nu are capacitatea de a face fata la o extindere si mai mare a problemei, asta nu vrea nimeni sa priceapa. Si nu sufera doar cei cu covid, ci si cei care au nevoie de alte tratamente in spital!
-
Bine punctat si felicitari esti printre putinii oameni care au inteles ce am vrut sa spun.
-
-
-
-
Gogule virusul a venit din China, acum este peste tot in lume.Mai lasa gargara asta ieftina cu cetateanul roman.
-
Ok sa explicam sa fie pe intelesul tau.
In starea de urgenta Guvernul a impus purtarea mastii peste tot(spatii deschise,inchise).
Numarul a ajuns la un platou cu mici scaderi sau urcusuri. In starea de alerta Guvernul a spus ca oamenii pot fi “responsabili” cu niste reguli simple de urmat, dar dupa cum se vede nici aia nu putem respecta. Uitati-va pe strada cati poarta masca sub nas sau cub barbie. Noi vrem sa fim tara europeana,dar nici sa ne spalam pe maini nu stim, cand celelalte tari o faceau inainte sa fie “trendy” cu pandemia.
Numai bine.-
Pe cand in Germania, Franta, unde cetatenii sunt mai civilizati, ei nu mai au niciun caz de corona. Este natura umana in lume, nu doar la noi
-
-
-
Cetateanul roman, fie el, fie ea, nu se spala pe maini cu apa si sapun dupa ce isi desarta matzul, ce sa mai vb. atat? Unii lucreaza in comertul alimentar, altii in restaurante…
Au ales incidența la 3 la mie și temperatura corporală adaptivă la 37,3 grade Celsius.
Pseudoștiință pe baza căreia să ne bată la cap ca să-și realizeze ei dictatura lui Iohannis.
Acum, orice ar face, sunt acoperiți.
Întrebare: incidența era foarte coborâtă vara când lumea se relaxase parțial, nimeni nu purta mască, petrecerile se țineau lanț în intimitatea curților, etc. iar acum când toți ne protejăm, explodează numărul de cazuri. Nu o fi totuși de la biata gripă așteptată cu înfrigurare de tirani?
Și nu mă luați că de la deschiderea școlilor ni se trage că regulile în școli sunt draconice. Nici de la vot nu sunt că cine a fost știe cât de strict a fost totul.
-
Aveți dreptate. Toată vara nu s-au mai îmbolnăvit atâția. Copiii au stat bot in bot in parcuri, nu au mai avut nimic. La școală, in bancă și cu masti s-au îmbolnăvit. La mare în vară cu atâția turiști, nu s-au mai îmbolnăvit localnicii. S-au îmbolnăvit după ce s-au încheiat sezonul estival. Multe bancuri. Achizițiile covid și stimulentele ii fac pe unii să întrețină și amplifice povestea asta. PS institutul national de statistica a publicat nr deceselor din acest an. Este mai mic decât în 2019 inclusiv în ceea ce privește decesele celor cu boli respiratorii. Concluzii?
-
CONCLUZIA e ca romanul e mai destept si le stie el mai bine…de ce sa se protejeze pentru binele propriu si al rudelor, cand in schimb poate sa isi puna intrebari? Pana acum eram experti doar la fotbal si la politica…Acum avem o tara intreaga de experti virusologi, majoritatea cu 4 clase.
-
Tot aceleasi capete pătrate îndoctrinate de mass media.
In București sălile de fitness sunt deschise.
Covidul exista, la fel si prostia, de primul te poți vindeca dar de prostie niciodată. Problema este alta de unde știu indivizii care ne conduc ce va fii in aprilie 2021? De ce unele activității reprezinta un pericol iar alegerile spre exemplu nu? De ce pesta porcina loveste în gospodăriile țăranilor iar în marii coloși producători de carne de porc nu? Toată aceasta tevatura cu covidul a ajuns o arma biologica. Cat despre masca și spălatul mâinilor vorbim de parca aceste doua lucruri reprezinta singurul remediu. Dacă covidul exista in aer, căile de infectare pot fii reprezentate și de ochi respectiv urechi. Oameni buni în război se vând cel mai bine gloanțele iar în pandemii medicamentele.