La întâlnirea cu premierul României Ludovic Orban, la care a participat și doctorul Dorel Săndesc, medic specialist de Anestezie și Terapie Intensivă, a fost prezentată situația actuală din județul Timiș și nevoile pentru a putea face față și pe viitor în lupta cu pandemia de Covid-19 și nu numai.
Pătrașcu a menționat, în urma întâlnirii cu premierul, că spitalele județene din Timișoara, Cluj sau Iași vor putea aplica pentru a obține finanțare pentru dotarea cu Spitale Modulare Permanente.
„Se redeschide Programul Operațional Infrastructură Mare iar spitalele județene din Timișoara, Cluj sau Iași vor putea aplica pentru a obține finanțare pentru dotarea cu Spitale Modulare Permanente pentru astfel de situații. Noi ne pregătim deja și suntem încrezători că vom atrage fondurile necesare, mai ales că avem deja succes în domeniu în ultimele luni (mai multe vești zilele următoare). Astfel, îi putem ajuta și mai mult pe colegii din celelalte spitale, pentru ca TOȚI cei care au nevoie de îngrijiri medicale să le primească la timp. Până acum am colaborat exemplar cu spitalele din județ precum Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, Spitalul Municipal sau Spitalul CF Timișoara, astfel încât niciun pacient nu a fost trimis în afara județului, ba mai mult, am primit cât de mulți pacienți aflați în stare severă și critică din toată țara, inclusiv din București”, a transmis Raul Pătrașcu.
La întâlnirea cu premierul s-a luat în discuție și subiectul deblocării angajărilor.
„La Județean, spre exemplu, există peste 150 de voluntari care s-au alăturat corpului medical, încă de la începutul pandemiei, pe care noi dorim să îi integrăm în familia Spitalului. Avem acum 4.300 de angajați și 500 de voluntari, dintre care peste 150 s-au alăturat de la începutul pandemiei și considerăm că fac parte din familia Spitalului Județean. Au lucrat cot la cot – medici, rezidenți, infirmiere, asistente, brancardieri – și considerăm că aceștia merită să devină parte oficială din corpul nostru medical.
Mai sunt și alte vești bune de organizare la nivelul Județului și de investiții în cadrul Spitalului pe care le vom anunța zilele viitoare. Dumnezeu să ne ajute în această luptă continuă și să ne dea sănătate să îi putem îngriji pe TOȚI pacienții care au nevoie de noi!”, a menționat Pătrașcu.
Trimite articolul
XPacientii cu boli grave li se refuza internarea numai cei cu covid sunt in suferinta? Ceilalti pot sa moara daca nu au covid. Rusine sistemului sanitar si a medicilor care accepta asa ceva.
-
Nu e adevarat, sunt medic la Unitatea de Primiri Urgente la Spitalul Judetean si NU am refuzat pacienti deloc, ba chiar Spitalul nostru primeste pacienti in stare grava din judetele invecinate si chiar si din Bucuresti. Politraumatisme din partea de vest a tarii, neurochirurgie la fel, mari arsi din toata tara, iar partea de cronici, inclusiv ambulatoriul de specialitate si cel de diabet au functionat inclusiv in Starea de Urgenta, a fost singurul din judet!
-
Daca esti medic esi un mare mincinos sau nesimtit.Repet spitalul Judetean refuza internarea pacientilor cu boli grave fara covid.
-
Pacientii cu boli grave li se refuza internarea in spitalul Judetean Timisoara, numai cei cu covid sunt in suferinta? Ceilalti pot sa moara daca nu au covid. Doamna rezident Biro Adriana medic rezident la neurochirurgie de la spitalul judetean Timisoara a refuzat internarea mamei mele(cu AVC in data de 23.10.2020) pe motiv ca in spital nu mai pot fi tratati pacienti cu alte boli decat cu covid. Motivul este ca indicatia este venita de la “centru”. Pe fisa medicala ma pus sa semnez ca familia rezuza spitalizarea ca cica asa e procedura. Poate cititi aceasta sesizare si ma lamuriti de ce se iau asemenea masuri si daca este corect ce se intampla in spitalul respectiv. Multumesc.
-
Domnișoara pune Botox , nu are timp sa se ocupe și de pacienții din spital
-
-