Spitalul a primit 35 de flacoane din acest medicament, pentru tratamentul a 7 pacienți eligibili. Remdesivir este un antiviral folosit în întreaga lume pentru pacienții aflați în stare critică, care suferă de COVID-19. Este medicamentul care s-a folosit în lume pentru SARS, iar acum și-a dovedit eficiența și în cazuri de COVID-19.
„Este un prim transport. Așteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienți. Medicamentul a fost distribuit în toată țara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienților aflați în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament prima dată în luna mai, unui pacient intubat și ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci am reușit să obținem medicamentul, fiind cooptați într-un studiu internațional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat și finanțat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, a spus doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.
În data de 7 august 2020, României i-au fost repartizate 6026 de flacoane Remdesivir. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1200 pacienți eligibili (5 flacoane/pacient). Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate, după Spania.
„Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10336 de flacoane pentru aprox. 2067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, 8795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1759 pacienți eligibili. Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.
Livrarea cantităților se va face în depozitele Companiei Unifarm SA, de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare, în funcție de numărul de cazuri medii si severe eligibile.
Trimite articolul
XDa. Si in ciuda celor spuse de massmedia,se dovedes5e de ca a crescut numarul de decese: lipsa tratamentului! Vai de noi! Stat criminal,medici criminali! Nu va cred!