Potrivit reprezentanților Retim, s-au luat toate măsurile posibile pentru protejarea sănătății angajaților, astfel că serviciile de colectare a deșeurilor menajere se face ca și până acum, în zonele 0 și 1 din județul Timiș. Chiar și în plină pandemie de coronavirus.
„Echipele de colectare Retim depun eforturi deosebite pentru a asigura respectarea orarelor obișnuite de colectare a deșeurilor și, astfel, programele și orarele de colectare rămân, deocamdată, neschimbate. Deși s-au luat măsuri de siguranță pentru protejarea echipajelor, acestea sunt expuse zilnic riscului de îmbolnăvire. Compania Retim face un apel către cetățeni să nu le expună la pericole prin contact direct sau prin nerespectarea măsurilor de igienă și de colectare separată”, transmit reprezentanții societății de salubritate.
Aceștia fac un apel la timișoreni să colecteze separat deșeurile, mai ales în această perioadă de pandemie. Nu uitați, deșeurile reciclabile trebuie separate de cele reziduale și aruncate în pubelele aferente: hârtia și cartonul, plasticul și metalul se aruncă în pubela sau sacul galben, ambalajele de sticlă în clopotele verzi, iar deșeurile reziduale în pubela neagră. Atenție! Dacă nu aveți sac galben, cei de la Retim spun că acceptă orice sac transparent.
„Colectarea separata a deșeurilor și depozitarea acestora numai în recipientele desemnate este în aceste zile și o dovadă de responsabilitate, solidaritate și spirit civic. Este esențial în această perioadă ca asociațiile de proprietari să gestioneze corect volumul de deșeuri și să nu depoziteze cantități în afara recipientelor. Dorim să protejam echipele Retim prin evitarea colectării unor deșeuri ce nu sunt depozitate în recipiente, pentru a evita riscurile suplimentare ce le-ar presupune încărcarea manuală a deșeurilor. Orice contact suplimentar pune în pericol sănătatea echipajelor și posibilitatea Retim de a continua serviciul de colectare fără întreruperi”, mai transmit oficialii societății.
Plata facturii, online
Mai mult decât atât, cei de la Retim susțin că este foarte importantă renunțarea la manipularea fizică a banilor, astfel că facturile pot fi plătite online. Găsiți detalii pe site-ul companiei, în secțiunea Contul Meu și E-factura.
Facturile se mai pot plăti simplu și atunci când se fac cumpărăturile esențiale la supermarketurile sau magazinele care au puncte PayPoint sau Payzone. Plata la timp a facturilor pentru serviciile de salubrizare este imperativă și necesară pentru continuitatea serviciului, mai transmit oficialii companiei.
„Monitorizăm îndeaproape evoluția situației și schimbările care apar din partea autorităților statului. Este posibil să implementăm noi procese sau modalități de lucru pe măsură ce vor fi necesare. Dorim să vă protejăm pe dumneavoastră și pe cei apropiați și vă rugam să ne protejați și dumneavoastră pe noi prin separarea corectă a deșeurilor și prin depozitarea acestora numai în recipiente. Avem situații, în special în zona de blocuri, în care angajații noștri trebuie să colecteze deșeurile manual, de lângă pubele, de lângă containere sau de pe asfalt. Aceasta activitate îi expune și mai mult la riscul de contaminare: solicităm sprijinul dumneavoastră, al cetățenilor, rugându-vă insistent să depuneți deșeurile doar în recipiente”, a explicat Dan Pascu, director general marketing economic Retim.
Vor funcționa în continuare și cele patru centre de colectare a deșeurilor voluminoasă din Timișoara, însă acolo va fi redusă interacțiunea dintre angajați și cei care aruncă gunoaie.
Mai multe informații puteți obține direct pe pagina de Facebook a Retim sau de pe site-ul societății. Operatorii din call-center vă stau la dispoziție la numărul 0374.885.692, de luni până vineri, între orele 7-19.
243959
Trimite articolul
XSi tot din spirit civic ar trebui sa lasati europubelele la locul de unde le luati , nu aruncate aiurea ; de multe ori rasturnate sau la sate in mijlocul drumului . Nu e un efort foarte mare sa ne respectam intre noi .
faceti voi colectarea selectiva ca sa faca retim multi multi bani. nu va e rusine, ba, nesimtitilor? am fost in oras, timisoara e la fel de infecta ca oricand. e bine sa primiti bani pe nimic si pe munca altora, nu-i asa, retimistilor?