Concursul va fi organizat de către Ministerul Sănătății în 15 noiembrie 2020 și se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.
În această sesiune vor fi scoase la concurs 7061 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire: 4518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.
La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.
Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși.
Înscrierile pentru concurs au loc în perioada 8 – 20 octombrie, inclusiv data poştei, prin direcţiile de sănătate publică. Dosarele vor fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, Pentru primirea plicurilor cu dosarele de concurs, direcţiile de sănătate publică vor asigura permanenţă în zilele nelucrătoare.
Conform Ministerului Sănătății, candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului, la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării. Totuși, Ministerul Sănătății încurajează candidații să utilizeze serviciile poștale și de curierat pentru depunerea dosarelor.
Informații suplimentare găsiți aici.
Trimite articolul
XCum vor sa respecte pt cei 12.000 de participanti ( medici si farmacisti),fara sa punem la socoteala personalul organizator, pe cei care supravegheaza, regulile de protectie impotriva covid-19?…..dupa studii de specialitate, daca se sta timp de 4 ore, au sa fie 5-6 ore de stat in sala, cu alte 200-300 de persoane, chiar daca se poarta masca, si exista participanti asimptomatici se contamineaza jumatate din cei participanti…..care sunt medici, care dupa examen, pleaca acasa la familii, apoi inapoi la lucru unde vin in contact cu pacienti care teoretic vin pt o boala la medic?!……daca Craciunul nu avem voie sa il serbam cu prieteni ca exista risc, cum se poate tine asa un exame cu atatia participanti????care ulterior devin vectori de contaminare…..poate ne spune dnul Arafat?