Conform CJSU, activitatea cu publicul a operatorilor economici din Timiș care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:
– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrative teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2,
Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară la fel ca la celelalte restaurante, cu amendamentul că doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unitățile administrative teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
CJSU a hotărât că se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor, iar activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului astfel:
• până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
• până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2,
Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
„Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție. Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori”, transmite CJSU Timiș.
Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din în unitățile administrativ teritorială este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
CJSU a hotărât că, pe întreg teritoriul județului Timiș, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv: pe o rază de 50 de metri de intrarea în perimetrul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
Același CJSU a hotărât că se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise, pe o perioadă de 14 zile în localitățile unde a fost depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
În unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori se suspendă pe o perioadă de 14 zile activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentere) târguri și oboare.
Conform CJSU, localitățile cu rata de infectare peste 1,5 la mia de locuitori sunt: Timișoara – 2,25, Buziaș – 2,86, Făget – 1,58, Sânnicolau Mare -2,41, Brestovăț 1,50, Coșteiu- 2,06, Găvojdia – 1,74, Ghiroda 2,53, Iecea Mare – 2,58, Jamu Mare – 1,66, Moșnița Nouă – 2,56, Nițchidorf – 1,85, Pișchia – 2,18, Remetea Mare – 1,83, Sânandrei – 1,99, Saravale – 2,34, Secaș – 2,87, Variaș – 1,83.
Unitățile administrativ teritoriale cu rata de infectare de peste 3 la mia de locuitori sunt: Dudeștii Noi – 4,37, Dumbrăvița 3,27, Foeni – 6,88,Giroc – 3,29, Jebel – 4,89, Pesac – 3,82.
„Pentru unitățile administrativ-teritoriale Belinț, Dudeștii Vechi, Ghizela, Șag, Teremia Mare, Valcani – măsurile sunt aplicabile până la 21 octombrie 2020, dată la care se împlinește termenul de 14 zile de la adoptarea hotărârii CJSU în baza căreia s-au luat restricțiile pe aceste UAT-uri. În acestea UAT—uri a scăzut rata de infectare sub 1,5/1000 locuitori. La Cenei măsurile sunt aplicabile până la data de 26 octombrie, data la care se împlinește termenul de 14 zile de la adoptarea hotărârii CJSU în baza căreia s-au luat restricțiile pe aceste UAT-uri”, transmite CJSU Timiș.
„A fost analizată situația unităților administrativ teritoriale cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori și, conform analizei făcute de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în momentul de față nu se impune carantinarea acestora”, transmite CJSU Timiș.
Prevederile prezentei Hotărâri devin obligatorii începând cu ziua de vineri, 16 octombrie 2020.
Trimite articolul
XInteresant.
Folosind valorile curente, nu se pot obtine valorile anterior raportate.
Sa luam un exemplu: Giroc are la 6.10.2020 o valoare de 2.28, corespunzand celor 24 cazuri raportate in cele 14 zile anterioare (conform informatiilor publicate pana la acel moment). Giroc are acum o valoare de 3.29, corespunzand la 46 de cazuri raportate in 14 zile consecutive.
Folosind prima valoare, rezulta ca populatia la care se facea raportarea in 6.10 era de circa 10550, in timp ce populatia la care se face acum raportarea este de circa 13990.
Dumbravita, Timisoara, la fel.. Populatia a crescut putin pentru ca valorile raportate sa fie mai mici?
Dumbravita, 35 cazuri –> 2.18, 57 –> 3.27???
Timisoara, 622–> 1.91, 749 –> 2.25??? (622 cumulat la 12.10)
Regula de trei simpla ne spune ca valorile curente ar trebui sa fie:
Giroc: 4.37/1000, Dumbravita: 3.55/1000, Timisoara: 2.30/1000
Desigur, daca valorile anterioare au fost calculate corect…
-
Absolut corect rationamentul d-le profesor. Doar ca viata reala nu e ca matematica. In viata reala modul de calcul se schimba dupa rationamente politice. In viata reala 90% dintre bugetarii care sunt pusi sa faca calcule si analize au IQ-ul unei maimute. Mai exista si niste explicatii obscure cum ca se raporteaza la numarul real de locuitori nu la cei ce au adresa din buletin in localitatea respectiva, desi nimeni n-a mai numarat de la recensamant. Si da, mai exista si cazurile cand la o unitate de recuperare, la o casa de copii, la un azil de batrani sau la o firma ce foloseste forta de munca ce au flotant, apare un focar. Cazurile astea au fost initial rapirtate in localitatea respectiva iar acum au fost scoase (si era si normal sa fie asa) de la calculul ratei de infectare pentru ca daca se imbolbavesc 15 muncitori vitnamezi ce lucreaza in Dumbravita, asta mareste indicele de la 2 la 4 la mie (Dumbravita are 7500 locuitori). Dar oricum ar fi DSP-ul ar trebui sa fie mult msi transparent cu cifrele, altfel inevitabil apare neincrederea.
Ne-ați omorât cu masca asta… Majoritatea poartă mască și tot au crescut nr celor infectați. Chiar și pe stradă. Mai bine scapă cine poate și gata. Cei cu boli cronice și cei în vârstă să aibe grija de ei, și gata. E mai simplu așa.
Daca tot vor sa împinuna norme sa le facă corect. Daca pentru șoferi e clar cand vad semnul cu “acces interzis” vreau sa fie clar si pentru noi unde e obligatoriu sa purtat masca. Ce înseamnă zone aglomerate de promenada si alte texte de acolo? Se lasă la aprecierea “organului” sa amendeze la libera lui apreciere? Puneti semne pe stâlp! De arici e obligatorie masca si cine nu respecta sa fie sanctionat! Nu cu texte de tip “pe o raza de 100m in jurul unitatilor de învățământ”. De unde dracu’ sa știu eu ca dupa colt e o scoala sau grădiniță? Daca vreti sa impuneri reguli atunci faceri asa cum trebuie. Dar voi habar nu aveti, doar amenințări, amenintari si iar amenințări. Si va mai mirări ca lumea nu are incredere in voi si nu asculta. Pe cine sa asculta daca nici voi nu stiti cum se procedeaza?